Legges på hylla:

Regjeringen skroter egen matpris-app: - For komplisert

Regjeringen stanser utviklingen av en portal for sammenlikning av dagligvarepriser.

FUNKER IKKE: Regjeringen stopper nå arbeidet med å utvikle en tjeneste som skulle sammenligne priser i dagligvarebutikker over hele landet. Foto: Scanpix
FUNKER IKKE: Regjeringen stopper nå arbeidet med å utvikle en tjeneste som skulle sammenligne priser i dagligvarebutikker over hele landet. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(NTB): - For komplisert, mener forbrukerminister Linda Hofstad Helleland (H).

Fredag skal Helleland redegjøre i Stortinget om bakgrunnen for beslutningen og be de folkevalgte om å skrinlegge planene.

Historien er som følger: I 2015 ba Stortinget regjeringen om å etablere en dagligvareportal for sammenlikning av dagligvarer. Portalen skulle gi informasjon om blant annet pris, næringsstoffer og kvalitet på dagligvarer i alle butikker over hele landet.

Forslaget fikk støtte av alle partiene, unntatt Høyre og Frp. Forbrukerrådet ble gitt ansvaret for å utvikle verktøyet, men etter nærmere to års arbeid skroter Helleland hele saken.

- Regjeringen advarte tydelig Stortinget mot å fatte dette vedtaket. Det er veldig vanskelig å få korrekt prissammenlikning på 40.000 varer fra 4.000 butikker, sier forbrukerministeren til NTB.

Det er det siste verktøyet som nå blir lagt på hylla. Beslutningen er i tråd med Forbrukerrådets anbefaling.

- Gjennom flere måneder med testing og kvalitetssikring, har vi sett at det ville ta flere år å få dette verktøyet på plass. Det er for stor risiko for feil. Som en offentlig tjeneste må alt være 100 prosent riktig, sier Helleland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer