Godteri på nett

Regjeringens grep skaper godis­bonanza over hele landet: - Omsetningen har økt med 100 prosent

- Vi sender i snitt 3600 kilo varer i døgnet, sju dager i uka.

POPULÆR POST: Brus og godteri er populære varer å bestille på nett. Nå tar handelen av også på Vestlandet. Foto: Christopher Sjuve
POPULÆR POST: Brus og godteri er populære varer å bestille på nett. Nå tar handelen av også på Vestlandet. Foto: Christopher Sjuve Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Nordmenn grensehandler som aldri før. Tall fra Statistisk sentralbyrå viser en markant økning i handelen fra Sverige.

Tradisjonelt har handelen foregått i de store kjøpesentrene langs grensa. Det nye er at netthandelen er i ferd med å skyte fart for alvor. Netthandelen innebærer at «harryhandelen» også når nye deler av landet.

Dagbladets runde med de største aktørene viser at en stadig større andel av netthandelen går til Vestlandet og andre steder hvor det er upraktisk å komme seg over grensa for å gjøre handelen selv.

Sender ett tonn daglig

I høst startet Lars Laabak sammen med flere partnere opp Svenska Näthandelsgruppen. De holder til i Strømstad og driver nettbutikken Gottekungen.se.

- I snitt sender vi mer enn ett tonn varer over svenskegrensa hvert døgn. Vi sender mye varer til områdene i Stavanger, Sandnes, Hordaland og Nord-Norge, forteller Laabak.

- Hva tenker du om at folk som bor langt fra grensa handler hos dere?

- Mange av kundene får på denne måten «ta del» i en grensehandel de stort sett hører om i nyhetssendinger og debatter om grensehandel og avgiftsøkninger. Dette gjør mange nysgjerrige, og de velger da netthandel, en enkel og grei måte å handle på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer