Reiste seg og forlot Oslo-restaurant i sinne: - Smakte ikke som i butikken

Fake food gir deg bad mood.

EKTE VARE: Hva skjer nå vi ikke lenger hva ekte var er, spør artikkelforfatteren. Foto: Lisbeth Michelsen
EKTE VARE: Hva skjer nå vi ikke lenger hva ekte var er, spør artikkelforfatteren. Foto: Lisbeth Michelsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det kan bli for autentisk, sa en kamerat av meg.

Han hadde vært og spist på en restaurant som serverte meksikansk mat. Og ble skuffa.

Han gikk inn, satte seg ned og forventet å få noe som liknet på taco-kitet fra Santa Maria. Han skulle egentlig bare ha en helnorsk fredagskveld. Er det rart han blei forfjamsa? Men jeg syntes han dro den for langt da han fikk samboeren til å kansellere desserten de hadde bestilt seg - fordi han hadde fyrt seg opp over at mat fra samme land kunne smake som fra to verdener.

Gutten har aldri vært i Mexico. Og sjansen er nå enda mindre for en ferie i det fargerike landet med de fantastiske smakene. Nå har han nemlig smakt hva de egentlig serverer der. Og han som er så glad i «meksikansk», da!

Ikke ekte trøffel

Tacoen fikk fotfeste i Norge etter fotball-VM i Mexico i 1986. Det var da Haugen-gruppen begynte å importere ferdigproduktene. Nå tenker halve Norge at de elsker eksotisk mat.

I butikken får vi kjøpt trøffelolje - til en ublu pris. En dråpe i eggerøra - og det lukter trøffel herfra til evigheten. Saken er bare: Det er ikke ekte trøffel. Når man så, i et svakt øyeblikk, bestiller en trøffelpasta på den italienske restauranten, er skuffelsen ikke til å bære. - Det lukter jo nesten ingenting?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer