Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Rekefadesen: - Rett og slett ikke godt

Robinson og Fredag lar seg ikke imponere over «flyplassaktig» restaurant.

FLYPLASSAKTIG: Anmelderne lar seg ikke imponere over Kitchen&Table Fishery. Hverken mat eller miljø står til mer enn tre på terningen. Foto: Lars Eivind Bones
FLYPLASSAKTIG: Anmelderne lar seg ikke imponere over Kitchen&Table Fishery. Hverken mat eller miljø står til mer enn tre på terningen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Skal du drive restaurant i Norge, uansett hvilket pris- og kreativitetsnivå du legger deg på, er det noen få ting du aldri må gjøre. En av dem er å servere reker av laber kvalitet.

Rekefadesen: - Rett og slett ikke godt

Nordmenn spiser tusenvis av tonn reker hvert eneste år. Kysten rundt og langt inne i dalstrøka, sitter det rekekjennere på enhver tue. De kan fortelle at reker skal ha en mild og fersk smak av salt hav, et svakt hint av søtt, og at konsistensen skal være fast og litt sprø.

Reker blir kokt så snart de er halt i land på en båt. Det er dermed umulig å feile i tilberedningen. Det eneste du trenger å gjøre er å kjøpe gode nok reker, og kontrollere ved å skrelle og smake på en av dem før du serverer.

- Det kan de umulig ha gjort her, sa Fredag.

Smaken var langt fra fersk, kjøttet var slapt og munnfølelsen melen.

IKKE VARIGE INNTRYKK: Det var ikke mye av maten som ga varige minner.
IKKE VARIGE INNTRYKK: Det var ikke mye av maten som ga varige minner. Vis mer

- Jeg vil ikke uttale meg skråsikkert, men jeg ville satt pengene mine på at vi har å gjøre med reker som har vært fryst. Det er stusslig, sa Robinson.

Rekefadesen kom midtveis i en merkelig ujevn restaurantopplevelse. Kitchen & Table Fishery er, som navnet tilsier, en fiskerestaurant i kjeden Kitchen & Table – et samarbeid mellom Clarion hotels og den prisbelønte svensk-etiopiske kjendiskokken Marcus Samuelsson.

Flere av restaurantene ligger i tilknytning til flyplasser, og interiøret har et tydelig innslag av nettopp flyplass. Moderne, korrekt, og ikke i stand til å vekke en følelse verken i den ene eller andre retningen.

OVERRASKER IKKE: Menyen hadde ikke mange overraskelser å by på.
OVERRASKER IKKE: Menyen hadde ikke mange overraskelser å by på. Vis mer

Menyen byr på få overraskelser, og er satt sammen av sikre kort (piggvar, grillet makrell), klassikere (skalldyrtallerken), og enkelte innslag av fusion (ceviche og paella – begge deler med byggryn som nordisk alibi).

Robinson og Fredag delte tre forretter. En sjømat-vri på spekemattallerken kom med kveitesashimi, salami av blekksprut, og krabbesalat. I glassene fikk de en helt ordinær, men rimelig priset champagne fra Lanson.

Blekksprutsalamien var en forglemmelig affære, men både krabbesalaten og sashimien smakte godt. Det samme gjorde grillet nykål, som kom med syltet ørret-rogn, røkte mandler og dashi – japansk kraft kokt på fermentert og tørket fisk.

Den siste forretten var en annen variant av kveite-sashimi. Denne gangen med fermentert sitron og karse.

- Smakskombinasjonen har et umiskjennelig preg av ... ehm ... luftfrisker med kunstig sitronlukt, sa Fredag.

Det var ingenting galt med råvarene hver for seg, men sammen smakte det rett og slett ikke godt.

Robinson gikk for fisketaco til hovedrett, skjønt taco er å strekke det langt. Tre potetlefser med stekt torsk, løpstikkemajones og reddik, var uansett enkelt, vellykket og perfekt for å dele.

Fredags skalldyr-tallerken, som ifølge menyen skulle være «den optimale Fishery-opplevelsen», var imidlertid ikke en fiskerestaurant verdig.

I tillegg til de tidligere omtalte rekene, dukket den mislykkede kveitesashimien opp enda en gang.

- Det står riktignok «sashimi» i menyen, men de kunne jo informert om at det var kveite for tredje gang i kveld, og spurt om vi ville ha noe annet, sa Fredag.

REKER IKKE OPP: Rekene trakk ikke inntrykket opp denne kvelden.
REKER IKKE OPP: Rekene trakk ikke inntrykket opp denne kvelden. Vis mer

Sprø, friterte torsketunger hjalp noe på helhets-inntrykket, men langt fra nok til å nå minstemålet for kvalitet på et skalldyrfat.

Vinlista hos Kitchen & Table er kort. Hovedvekten er på rimelige viner fra kjente distrikter. Sommelieren var imidlertid både svært kunnskapsrik og hyggelig, og fant en flott, ung, hvit Burgund fra Thomas Morey, til langt under tre ganger polpris.

Solbærsorbet med knøttsmå berlinerboller for Robinson, og brownie med sjokoladekrem og bringebær for Fredag, var begge gode desserter, men etterlot ikke varige inntrykk.

- Fra tid til annen viser de glimt av godt håndverk, sa Robinson.

- Men med så mange feilskjær, og fullstendig mangel på autentisitet, er det fristende å plassere dette i turistfelle-kategorien.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling