Rekepriser

Rekekrisa: - For flaut å ta fullpris

Synkende bestander fører til at rekeprisene kan bli enda høyere enn i fjor.

REKTIG SÅ DYRT: Reker i fiskedisken i Pipervika Seafood på Rådhuskaia. I år tyder mye på at prisene bli presset enda høyere enn i fjor. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
REKTIG SÅ DYRT: Reker i fiskedisken i Pipervika Seafood på Rådhuskaia. I år tyder mye på at prisene bli presset enda høyere enn i fjor. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det handler om tilbud og etterspørsel. Nå er etterspørselen stor, mens tilbudet er veldig varierende, sier Martin Sjöstrand, daglig leder på Hallen.

På Hallen fiskeutsalg og restaurant i Fiskehallen i Oslo, koster ferske reker 300 kroner per kilo. Rekene kommer fra Engelsviken og er middels store. Det høres kanskje mye ut, men dette er nå som et kupp å regne:

- Vi burde tatt 450 kroner per kilo for å ha ordentlig inntjening, men jeg synes det blir for flaut. Vi selger reker som en ekstraservice, uten stor inntjening, men sånn at vi ikke taper på det, sier Sjöstrand til Dagbladet.

Han anbefaler å ringe i forkant for å sjekke at de faktisk har reker. Det er ikke hver dag.

- Vi selger reker med værforbehold. Reketilgangen er ikke spesielt bra nå.

Havforskningsinstituttet bekrefter det fiskerne og utsalgene melder om:

- Bestanden er på et veldig lavt nivå, det nest laveste vi har målt. Kun i 2012 lå bestanden enda lavere. Det gjenspeiles i kvoterådet, uttalte Guldborg Søvik på Havforskningsinstituttet egne hjemmesider i mars. Hun er bestandsansvarlig for reker i Skagerrak og Norskerenna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer