Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Rekord for frossenpizza

Rekordsalg for frossenpizza

For fjerde året på rad blir rekorden for salg av frossenpizza slått.

STRANDA  20160128.
Orkla produksjonsanlegg for Grandiosa pizza på Stranda.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
STRANDA 20160128. Orkla produksjonsanlegg for Grandiosa pizza på Stranda. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 2017 ble nok et fantastisk år for frossenpizzen her i landet. Produsentene opplever salgsoppgang for fjerde år på rad.

- Storhetstiden for fryst pizza er nå, slår kommunikasjonssjef i Orkla, Bjørn Brennskag fast.

Til sammen ble det solgt 50 millioner pizzaer i Norge, mer enn noen gang før.

Det er tall fra analysebyrået Nielsen som viser at det er gikk 50 millioner frossenpizzaer ut av norske butikker i løpet av 2017, opplyser Orkla overfor NTB.

Den tidvis utskjelte retten ser ikke ut til å påvirkes av negativ omtale.

Variant med rå deig slo an

Dagbladet har tidligere avslørt historien som gjorde at frossenpizzaen i 1980 for første gang ble innført i Norge. For 38 år siden satt tidligere toppsjef Leif Frode Onarheim seg på langdistanseflyet til Canada for å se på det nyeste innen frossemat.

Selskapet står bak en rekke varianter av Grandiosa, som i 2017 fikk sin egen salgsrekord med 25,8 millioner solgte pizzaer. Forrige rekord var fra 2004 på 25,2 millioner.

- I fjor hadde vi to vellykkede lanseringer; i februar med Pizza Grandiosa med kjøttboller. I mai lanserte vi Pizza Grandiosa Nybakt, hvor deigen ikke var stekt på fabrikken. Denne nye varianten hadde størst vekst av alle frossenpizzaer i fjor og ga en omsetning på 82 millioner kroner ut av butikk, forteller Brennskag til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!