STRANDA  20160128.
Orkla produksjonsanlegg for Grandiosa pizza på Stranda.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
STRANDA 20160128. Orkla produksjonsanlegg for Grandiosa pizza på Stranda. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Rekord for frossenpizza

Rekordsalg for frossenpizza

For fjerde året på rad blir rekorden for salg av frossenpizza slått.

(Dagbladet): 2017 ble nok et fantastisk år for frossenpizzen her i landet. Produsentene opplever salgsoppgang for fjerde år på rad.

- Storhetstiden for fryst pizza er nå, slår kommunikasjonssjef i Orkla, Bjørn Brennskag fast.

Til sammen ble det solgt 50 millioner pizzaer i Norge, mer enn noen gang før.

Det er tall fra analysebyrået Nielsen som viser at det er gikk 50 millioner frossenpizzaer ut av norske butikker i løpet av 2017, opplyser Orkla overfor NTB.

Den tidvis utskjelte retten ser ikke ut til å påvirkes av negativ omtale.

Variant med rå deig slo an

Dagbladet har tidligere avslørt historien som gjorde at frossenpizzaen i 1980 for første gang ble innført i Norge. For 38 år siden satt tidligere toppsjef Leif Frode Onarheim seg på langdistanseflyet til Canada for å se på det nyeste innen frossemat.

Selskapet står bak en rekke varianter av Grandiosa, som i 2017 fikk sin egen salgsrekord med 25,8 millioner solgte pizzaer. Forrige rekord var fra 2004 på 25,2 millioner.

- I fjor hadde vi to vellykkede lanseringer; i februar med Pizza Grandiosa med kjøttboller. I mai lanserte vi Pizza Grandiosa Nybakt, hvor deigen ikke var stekt på fabrikken. Denne nye varianten hadde størst vekst av alle frossenpizzaer i fjor og ga en omsetning på 82 millioner kroner ut av butikk, forteller Brennskag til Dagbladet.