Genmodifiserte matvarer:

Rema 1000 brøt loven: Solgte genmodifisert mel

Mattilsynet finner jevnlig genmodifisert maismel i Norske butikker. Nå sist som en del av Rema 1000s nysatsing på eksotiske produkter.

GENETISK MODIFISERT: To typer genetisk modifisert maismel avsløres jevnlig i norske matbutikker; P.A.N og TRS. Feilen er lett å oppdage, da de er merket for det europeiske markedet. Foto: Mattilsynet
GENETISK MODIFISERT: To typer genetisk modifisert maismel avsløres jevnlig i norske matbutikker; P.A.N og TRS. Feilen er lett å oppdage, da de er merket for det europeiske markedet. Foto: Mattilsynet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mattilsynet finner jevnlig ulovlig genmodifisert maismel ved tilsyn i frittstående dagligvarebutikker. Det er spesielt to produkter som går igjen: «P.A.N. Maize Flour» og «TRS White Maize Meal».Det er kun ved sjeldne anledninger Mattilsynet har funnet GM-mel i samme butikk flere ganger, men om vi ser bort ifra en kjedebutikk, er én spesiell butikktype en gjenganger: uavhengige butikker, gjerne grønnsakbutikker med mye importvarer.

I mai mottok tilsynet en bekymringsmelding om at sistnevnte var til salgs i enkelte Rema 1000-butikker i Oslo-området.

- Ifølge Rema 1000 Kalbakken, der produktet opprinnelig ble funnet etter en bekymringsmelding fra publikum, var nevnte produkt en del av Rema 1000s nysatsing på eksotiske produkter, med prøvesalg i 16 butikker i Oslo, sier Inga Torp Nielsen til Dagbladet.

Torp Nielsen er spesialinspektør i Mattilsynet, og koordinator for tilsyn med genmodifisering.

Nå ber hun forbrukere være oppmerksomme.

- Maismel er et populært produkt, og ulike genmodifiserte varianter kommer stadig tilbake på markedet tross tilbaketrekkingsvedtak mot en rekke importører de seinere åra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer