Oslo brann- og redningsetat hindret storbrann

Restaurant-grill i boligblokka sjokkstengt: - Kunne gått veldig galt

Kunne medført tap av liv. Restaurantgriller har gjort Oslo til en farligere by.

I FARE: Lekkasje og fett i ventilasjonssystemet kunne utløst en storbrann i denne restauranten, som serverer kebab, tandoori og grillmat. Komplekset i Oslo sentrum omfatter blant annet studentboliger, hotell og hostel med opptil 2000 overnattende. - Vi kunne ikke akseptere at så mange mennesker var i fare, sier branninspektør Astrid Rydholst i Oslo brann-og redningsetat.
I FARE: Lekkasje og fett i ventilasjonssystemet kunne utløst en storbrann i denne restauranten, som serverer kebab, tandoori og grillmat. Komplekset i Oslo sentrum omfatter blant annet studentboliger, hotell og hostel med opptil 2000 overnattende. - Vi kunne ikke akseptere at så mange mennesker var i fare, sier branninspektør Astrid Rydholst i Oslo brann-og redningsetat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi kan ha avverget en storbrann. Dette kunne gått veldig galt, sier branninspektør Astrid Rydholt i Oslo Brann- og redningsetat (OBRE).

I begynnelsen av oktober rykket brannetaten ut på uanmeldt tilsyn og forbød den tyrkiske restauranten Arbil Kebab og Grill å bruke restaurantens grill, tandooriovn og kjøkkenavtrekk med tilhørende kanaler.

Tilsynet skjedde etter at en brannalarm ble utløst to uker tidligere. Alarmen førte til at Brann- og redningsetaten rykket ut til serveringsstedet, som ifølge huseier også tidligere har vært i søkelyset knyttet til brannsikkerhet.

Kunne medført tap av liv

Bakgrunnen for forbudet fra brann- og redningsetaten er en utløst røykvarsler, sot i tak, himling og avtrekk samt røyk rundt takspoter.

- Er det ikke drastisk å forby bruk av restaurantens grill og ovn når det ikke har vært tilløp til brann?

- Nei, dette er sikre tegn på lekkasje i ventilasjonssystemet. Utett avtrekk er svært farlig. Nå det grilles mye kjøtt, særlig storfekjøtt, samler det seg dessuten store mengder fett i ventilasjonskanalene. Ved en brann kunne det gitt økt brann- og røykutvikling og forkortet rømningstid, sier Rydholt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer