GODT MILJØ: Robinson og fredag skryter av god takhøyde, behagelige møbler og fin akustikk hos Miss Sophie ved Slottsparken. Foto: Christian Roth Christensen
GODT MILJØ: Robinson og fredag skryter av god takhøyde, behagelige møbler og fin akustikk hos Miss Sophie ved Slottsparken. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

Anmeldelse av restaurant Miss Sophie ved Slottsparken

Restauranten serverer kjøtt, fisk og fløyelsmyke supper til en sterk femmer: - Burgeren er perfekt

Miss Sophie kan kunsten å servere, og det hun serverer er godt.

For noen deilige stoler, her går det an å sitte lenge, ­smilte Fredag og satte seg godt til rette i lysegrønn fløyel. Med Slottsparken som nærmeste nabo, har Miss Sophie nå etablert seg i lokaler med feminint preg og god tak­høyde. Hun liker romantikk, hun liker Paris og New York, pastellfarger og behagelig møblement. Hvem denne Sophie er sier ikke soga – eller i dette tilfelle restaurant­informasjonen – noe om, bare at hun er bereist og har sansen for det gode liv. Hvilket hun nå tilbyr Oslos restaurant­gjengere.

Restauranten serverer kjøtt, fisk og fløyelsmyke supper til en sterk femmer: - Burgeren er perfekt

- Hva er vel da mer naturlig enn å begynne med et glass champagne, sa Robinson til en oppmerksom servitør som ikke brukte mange minuttene på å komme med to glass Taittinger.

Menyen er oversiktlig, ikke spesielt omfattende, og med noe for enhver gane. Det samme kan sies om vinkartet. Her finnes det litt av hvert både for ulike smaker og tjukkelse på lommeboka. Og siden Robinson og Fredag bestemte seg for matretter som ikke duket for å dele en flaske vin, ble servitøren spurt om råd. Svaret ble restaurantens sommelier, som med kunnskap og god tid, forklarte og anbefalte.

Robinson hadde latt seg friste av grillet oksetartar til forrett, ikke minst på grunn av nysgjerrigheten på hvordan tartar kunne være grillet.

- Og den grillingen ser ut til å være fraværende. Men med mye sesamfrø og tilbehør av kimchi-aioli, syltet ingefær og sprø og salt fritert grønnkål, var dette en smaksvinner, smattet Robinson fornøyd.

FLØYEL: Jordskokksuppa var som å spise tjukk, myk fløyel, i følge Fredag.
FLØYEL: Jordskokksuppa var som å spise tjukk, myk fløyel, i følge Fredag. Vis mer

Fredag ymtet noe om hvor liten porsjonen med jordskokksuppa var, men forandret kjapt mening.

- Det er som å spise fløyel, tjukk, kremet, veldig mektig og mer enn nok.

Til begge forrettene var sommelierens forslag en Chardonnay, en Juillot Mercurey, som smakte friskt og fortreffelig til både suppe og tartar.

I mellomtida var lokalet fylt opp, noe rommets akustikk tålte godt. Over høyttalerne spiltes musikk på et volum som ikke konkurrerte med gjestenes prat. Og gjestene, de besto av både par og familier, venner og kollegaer, i ulik ­alder.

Fredag var i burgerhumør, og skulle ikke angre da Miss Sophies variant ankom med trøffelmajones og gruyère, og vinkelners anbefaling, et glass Barbera d'Alba.

- Burgeren er perfekt stekt, stekeskorpa har en smak av bacon, og pommes fritesene med parmesan og estragon er sprø og myke og bare til å nytes, var konklusjonen.

BURGERHUMØR: Burgeren hos Miss Sophie får skryt av anmelderne.
BURGERHUMØR: Burgeren hos Miss Sophie får skryt av anmelderne. Vis mer

Robinson gikk for servitørens anbefalte piggvar, mens sommelieren foreslo en Messmer Riesling til. Et stort stykke stekt fisk ble servert med en rikelig mengde skalldyrsaus, fennikel og potet- og pepperrotpuré.

- Nydelig hvit fisk, passe stekt, og nok en gang er det passende å ta fram betegnelsen fløyel, denne gang til pureen, sa Robinson og la til at hovedrettene kom i store porsjoner, så hvis ønsket bare var å spise en rett, ble man god og mett av det.

- Egentlig er jeg så mett at jeg ikke orker dessert, fastslo Fredag da servitøren kom med spørsmålet om den slags.

Miss Sophie har oppdratt sine servitører godt. De er til stede, oppmerksomme, vennlige, godt informerte om de ulike rettene, og langt fra påtrengende. Og det skulle ikke mer til enn et smil og et par setninger om servitørens favoritter på dessertkartet, før Fredag glemte sin fulle mage, og gikk for en søt avslutning ved navn Pina Colada.

- Dette kunne fort blitt altfor søtt, med marengs, kokosis og ananassyltetøy. I stedet er det friskt, annerledes, og smak på isen, det er jammen fløyel her og, sa Fredag og skrapte tallerkenen.

IKKE FOR SØTT: Desserten hadde også god balanse, det ble ikke for søtt og klissete.
IKKE FOR SØTT: Desserten hadde også god balanse, det ble ikke for søtt og klissete. Vis mer

Robinson fylte dessertmagen med små doughnuts dyppet i nougat eller pasjonsfruktsorbé, og konkluderte mett:

- Et måltid med så mye fløyel, her er det grunn til å trille terningen til fem pluss. Miss Sophie serverer deilige smaker til en pris midt på treet. Det er bare å glede seg til neste besøk.