Robinson og fredag restaurantanmeldelse

Rett ved Mathallen: - En fest for alle sanser

Et kostelig måltid.

SKARP KONTRAST: Restaurant Kontrast har en stjerne i Michelin-guiden. Og man merker nivået på alle nivå, mener anmelderne. Foto: Bjørn Langsem
SKARP KONTRAST: Restaurant Kontrast har en stjerne i Michelin-guiden. Og man merker nivået på alle nivå, mener anmelderne. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kontrast serverer sublime smykker av mat.

Robinson og Fredag gikk ut av døra med en gedigen opplyst K på, lettere øre.

- For noen smaksopplevelser! For en presentasjon! For en fest for absolutt alle sanser, stønnet Robinson.

- Bortsett fra den økonomiske sansen, da, måtte Fredag tilføye. En middag for to til 6435 kroner er ikke hverdagskost.

Hva serverer kjøkkensjef Mikael Svensson for en slik sum, i glansen av sin Michelinstjerne og status som «Årets kjøkken» i Norge?

Tre timer tidligere hadde de sparket slapset fra Maridalsveien av vinterstøvlene og steget inn i en verden av lun, neddempet luksus. Alt, fra det portugisiske spesialbestikket til servantene av grønn stein på toalettet, oste av kvalitet.

De gikk for full smaksmeny, såkalt Store Kontraster, med dertil tilhørende vinpakke. Straks startet et bombardement av inntrykk.

- Et chips av løvtynn løk, formet som et snøkrystall, overdrysset med frysetørket rømme, dandert på en favn granbar. Wow!

Nesten like lekkert for øyet som flakene av sprøstekt kyllingskinn med grilla persille, servert over en neve småstein.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.