ENKELT: Hvorfor ikke overraske deg selv og familien med scones til frokost. Lett å bake og raskt å steke. De smaker aller best helt ferske og varme. Foto: Per ErvlandVis mer Vis mer

Oppskrift på saftige scones med revet eple

Revet eple gjør hjemmebaksten fantastisk saftig

Har du lyst til å overraske din kjære med ferske rundstykker til frokost, kan du raskt trylle fram ferske, duftende scones med smak av både eple og ingefær.

Alle som er glad i England kjenner til scones, som er en type rundstykker som bakes med bakepulver og derfor er raske å lage. Selv om tradisjonen med «tea time» ikke er like sterk lenger i England, kan du få servert scones mange steder. Det er en opplevelse å nyte en tradisjonell «tea time-oppdekking» og da får du garantert servert ferske scones.

Epler gir saftige scones

Nå bugner det av norske epler og derfor er det helt genialt å bruke epler i det du baker, også i scones. Epler i deigen sammen med fersk, revet ingefær er en deilig smakskombinasjon, som også gjør scones ekstra saftige.

Grove scones

Ønsker du litt grovere scones, kan du bytte ut halvparten av melet med grovt mel. Da er de gode å servere til frokost og blir litt sunnere. Ta gjerne med scones i matpakken. Scones er godt med smør og ost og gjerne syltetøy. Scones er best når de spises nystekte og egner seg dårlig å fryse. Har du scones, som er fra dagen før kan du jo varme dem i brødristeren.

Har du glemt å kjøpe brød eller ikke tatt opp av fryseren, kan du raskt lage scones, for de inneholder ingredienser de fleste av oss har i skapet. Scones er også godt som en variasjon til annen type brødmat.

Stek i muffinsformer

Originale engelske scones bakes med fint hvetemel og stikkes gjerne ut så de blir runde i formen. Det er vanlig å servere scones til te med syltetøy og "clotted cream" en ekstra tykk krem. Vi har lagt sconesene i muffinsformer og plassert dem i muffinsbrett som er enkelt, for da slipper du å kjevle på benken.

Epler er genialt å rive i deigen for å få saftig bakst. Foto: Per Ervland
Epler er genialt å rive i deigen for å få saftig bakst. Foto: Per Ervland Vis mer

Lemon curd er også et engelsk fenomen og dette er et sitronsmør som også smaker nydelig på ferske scones. Lemon curdP kan du kjøpe ferdig eller lage selv.

Les også:

Grove frokostscones

Mellomgrovt surdeigsbrød

Durumboller med banan og ingefær