ETIKETTEN: Dette er ølen som trekkes tilbake. Den er merket med best før 14. oktober 2019. Foto: Ringnes
ETIKETTEN: Dette er ølen som trekkes tilbake. Den er merket med best før 14. oktober 2019. Foto: Ringnes Vis mer

Klikk for alkoholfri øl

Ringnes beklager: Feilmerket flasker med alkoholfritt øl

Flere flasker alkoholholdig Carlsberg har fått næringsinnholdet til alkoholfritt øl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ringnes har i en intern kvalitetskontroll avdekket en produksjonsserie med Carlsberg pils 0,33 L hvor enkelte av flaskene i serien har fått feil baketikett.

Baketiketten tilhører Carlsberg Alcohol Free og gir derfor feilaktige opplysninger om produktets alkoholinnhold. Det aktuelle partiet har produksjonskode C9017, med «best før»-dato 14 OKT 19. Det er gått ut 12 960 flasker fra Ringnes' fabrikk, men det er usikkert hvor mange av disse som er påsatt feil etikett.

- Feil baketikett kan i ytterste konsekvens medføre at forbrukere som tror de drikker en alkoholfri øl får i seg alkohol. Vi tilbakekaller derfor hele partiet med umiddelbar virkning, sier kvalitetssjef Olaug Flakne i Ringnes.

Flaskene med feil baketikett har frontetikett merket med Carlsbergpilsner, grønn kork og inneholder Carlsberg Pils med alkoholinnhold på 4,5 % vol. Flaskene selges i butikkene som single eller i en papp-sixpack designet for Carlsberg Pils 6x 0,33 L.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer