BURGER HOUSE: Selve burgeren var av godt kjøtt og perfekt stekt, men burgerbrødet ble sammenklemt som en lefse etter et par biter. 
BURGER HOUSE: Selve burgeren var av godt kjøtt og perfekt stekt, men burgerbrødet ble sammenklemt som en lefse etter et par biter. Vis mer

Robinson & Fredag på Burger House: 
- Jeg kan kjapt foreslå en håndfull andre steder jeg heller ville besøkt

Alle vil lage gourmetburger. Ikke alle klarer det.

- Jeg finner ikke Burger Bar på Aker Brygge. Er du sikker på at det ikke var Burger Joint vi skulle på, spurte en forvirret Fredag i telefonen.

- Nei, nei, svarte Robinson.

- Det er Burger House.

BELIGGENHET: Burger House ligger perfekt til, nesten helt ytterst på Aker Brygge.
BELIGGENHET: Burger House ligger perfekt til, nesten helt ytterst på Aker Brygge. Vis mer

Fredags forvirring var forståelig.

Etter at «gourmetburger»-trenden brøt løs for noen år siden, har restauranter som spesialiserer seg på burgere laget på «kjærlighet og gode råvarer» poppet opp jevnt og trutt.

Du har Burger Bar, Burger Joint, Buns Burger, Kverneriet, samt to stk. Døgvnill, Illegal Burger og Munchies - for å nevne noen. Og nå - mellom turister med speilreflekskamera, overprisete halvlitere og digre cabincruisere på Aker Brygge - også Burger House.

Restauranten er et underbruk av folkelige Big Horn Steakhouse, som de deler lokale med, og tilbyr et godt utvalg av burgere og ulike ølsorter.

Robinson og Fredag fikk et utebord med utsikt til havnebassenget, og satte seg ned med en IPA og en Golden Ale fra Hawaii.

Salt og stusselig

- Dette var veldig, veldig salt, sa Fredag etter første bit av den friterte løkringen.

De hadde bestilt en såkalt «Snack Basket», som i tillegg til friterte løkringer, inneholdt små friterte kuler fylt med ost og jalapeños, og friterte mozarellapinner. Robinson tok nølende en av de friterte ostekulene.

- Her er de tydeligvis like glad i både salt og frityr, sa Robinson.

PÅ STRIPA: Med beliggenhet midt i en av Oslos travleste turiststrøk, kommer Burger House sikkert til å bli godt besøkt
PÅ STRIPA: Med beliggenhet midt i en av Oslos travleste turiststrøk, kommer Burger House sikkert til å bli godt besøkt Vis mer

Mozarellapinnene var heldigvis ikke like salte, men de smakte nær sagt ingenting. Robinson, som satt med sjøutsikt i det fine været, beholdt likevel optimismen.

- Vi kan jo ikke dømme et burgersted på tilbehøret. Det er burgerne som gjelder.

Perfekt stekt burger

En servitør i aldeles strålende humør informerte om at burgerne var kvernet av tre ulike stykningsdeler. Akkurat hvilke var hun ikke sikker på, men etter å ha forhørt seg med kjøkkenet, kom hun smilende tilbake.

- Vi bruker kjøtt fra skulder, side og skinke. Det var jo fint, nå lærte jeg også noe!

STRÅLENDE: Robinson og Fredags servitør var i strålende humør. 
STRÅLENDE: Robinson og Fredags servitør var i strålende humør.  Vis mer

Fredag var i det puritanske hjørnet, og bestilte en Classic - en streit burger med ketchup og sennep – og ba om ekstra ost. Robinson ville ha noe litt mer spenstig, og gikk for Onion Caramel – en burger med rødvinskaramellisert løk, ost og bacon.

- Ikke noe å si på kjøttet. Saftig, passe grovt kverna og en perfekt nyanse av rosa i midten, sa Robinson.

- Joda, men hva er det brødet her for noe? undret Fredag.

Etter to biter hadde brødet blitt klemt sammen og lå nærmest som kompakte lefser på over- og undersiden.

- Det er mulig det er delte meninger om dette, men jeg mener bestemt at burgerbrød skal være luftige og myke, men med nok motstandskraft til ikke å bli flatklemte når du spiser, sa Robinson.

Alt eller ingenting

Fredag tok en slurk øl og forsøkte å improvisere litt burgerfilosofi:

- Burger er i prinsippet enkelt, men nettopp derfor er alt i burgeren viktig. Hvis du bommer på én del, raser hele opplevelsen sammen.

En formildende faktor ved Robinsons burgeropplevelse, var tilbehøret. Baconet var sprøtt og den karamelliserte løken ga god sødme.

På bordet sto også to porsjoner pommes frites - en vanlig og en med trøffelolje og parmesan.

- Det enkleste er ofte det beste, for selv om det er digg med både parmesan og trøffel, så blir det litt i overkant heavy. Spesielt med noen hundre gram frityr i magen fra forretten, sa Robinson.

Ny nedtur

Burger house
Fjordalléen 2, 0250 – Oslo
Tlf: 22 83 83 63
Mat: 3 ★★★☆☆☆
Miljø: 3 ★★★☆☆☆
Service: 4 ★★★★☆☆
Totalt: 3 ★★★☆☆☆
5 småretter Kr: 155
10 burgere Kr: 149 – 179
2 desserter Kr: 75
I totalvurderingen vektes maten mer enn service og miljø.

Dessertmenyen hos Burger House er heller spartansk, men servitøren forklarte at det er mulig å bestille fra menyen til Big Horn ved siden av. Robinson og Fredag valgte likevel å gå for Burger House sin appelsin- og sjokoladebrownie, på deling.

- Dette ble en ny nedtur. Den er altfor kompakt, konsistensen minner om sjokolade som har smelta og blitt hard igjen, sa Fredag.

- Med beliggenhet midt i en av Oslos travleste turiststrøk, kommer Burger House sikkert til å bli godt besøkt, sa Robinson.

- Men hvis du velger Burger House i jakten på en god burgeropplevelse, så kan jeg kjapt foreslå en håndfull andre steder jeg heller ville besøkt.