Anmeldelse av Kverneriet på Solli

Robinson begynte å måpe på burgerrestauranten: - Wow! Her blir det vanskelig å finne ord!

En god burger kan ikke spises for ofte.

(Dagbladet): - Wow! Her blir det vanskelig å finne ord!

Robinson og Fredag hadde tatt turen til Kverneriet på Solli plass, Oslo-filial nr. to til den Tønsberg-baserte hamburger-restauranten. De hadde bestilt hver sin Bloody Mary som aperitiff. Og nå satt de altså og måpte. Gispet. For på bordet foran dem sto to enorme glass, som foruten tomat­juice, vodka og stangselleri, hadde blitt påhengt appelsinskiver, limeskall, en lang agurkblings, en bit grillet ost og – hold deg fast: en kyllingvinge og et solid stykke sprø bacon. Og ved siden av – et lite stettglass med lyst øl.

- Jeg syntes 189 kroner for en drink er i meste laget, men dette er ikke en drink – det er et helt måltid, utbrøt Robinson.

- Det er jo galskap, selvfølgelig, sa Fredag og tørket fing­rene på våtservietten som fulgte med drinken.  - Men det er galskap jeg har sans for.

KVERNERIET: De har tatt over bankfilialen som lå her tidligere.
KVERNERIET: De har tatt over bankfilialen som lå her tidligere. Vis mer

I lokalene som nylig huset en bank, serveres det nå diverse burger-varianter, samt spareribs, kyllingvinger og annen mat som garantert får slankeguruer og hjertespesia­lister til å grøsse. Akkurat som hos Kverneriet på Majorstua.

Robinson begynte å måpe på burgerrestauranten: - Wow! Her blir det vanskelig å finne ord!

- Jeg kan ta feil, men jeg mener og tror at menyen er praktisk talt identisk, sa Fredag.

- Ser sånn ut. Går vi for forretter og hovedretter, hele pakka?

Man er jo på jobb

Robinson, som ennå hygget seg med garnityren til aperi­tifen, var i tvil. Fredag, som hadde gått over til øl – IPA-­varianten Tropical Rumble fra danske To øl – var ikke det.

- Hadde jeg vært her i privat øyemed, hadde jeg kanskje droppet forrettene, men er man på jobb, så er man på jobb.

Følgende ble bestilt: Hot and spicy chicken wings med chiliglace og sesam, stangselleri og blåost-dipp til Fredag, og hjemmerøykte spareribs med bourbonsaus, løk og cole­slaw til Robinson. Begge deler fikk bestått med glans, og Magasinets utsendte merket seg til en seinere anledning at begge forrettene finnes som hovedretter.

FEAST IN A BUN: Du kan velge tradisjonell eller thai-burger.
FEAST IN A BUN: Du kan velge tradisjonell eller thai-burger. Vis mer

Blant de ni burger-variantene valgte Robinson tradisjonelt. «Barbeque Dreams» er beskrevet i menyen som «A BBQ feast in a bun», noe Robinson sa seg enig i. Fredag var mer eventyrlysten og gikk for «Tom Yam», en thai­inspirert variant med koriander, limeblader, tørket sopp og vårløk.

- Jøss, det smaker virkelig thai, dette. Øst møter vest med hell, mente Fredag.

Det oppsto fort enighet om at når man først skulle spise mat av denne typen, var det helt greit at det smakte som dette. Mørt og saftig kjøtt og delikat tilbehør. Apropos det siste, chips, eller «fries» som det heter her, kan være så mangt. Robinson puttet en delikat potetbit overstrødd med persille og parmesan, sprø utenpå og saftig inni, i munnen og sukket lykkelig.

- Disse er det brukt mye tid på å lage, og resultatet er deretter: Nydelig!

KVERNERIET: Det er ingenting å si på maten.
KVERNERIET: Det er ingenting å si på maten. Vis mer

- Hva i h… var det?

De var kommet til desserten, salty caramel ice cream, som var akkurat det og ikke veldig minneverdig, da et dypt drønn fikk gulvet til å riste. Var det trikken som sporet av utenfor? Det dundret igjen. Jordskjelv? Servitøren, en svært hyggelig en, som var raskt på pletten hele veien, selv om lokalet denne ettermiddagen var nær smekkfullt av folk, kunne avdramatisere det hele.

- Det er vektløfterne i treningssenteret i etasjen under som slipper vektene i gulvet. Vi har klaget på det mange ganger, men det ser ikke ut til å hjelpe, sa hun oppgitt.

Irritasjonen er lett å forstå, men både Robinson og Fredag syntes det var et morsomt innslag, og passet egentlig fint på et sted som serverer drinker som Kverneriets Bloody Mary.

- Jeg vet i hvert fall hvor jeg skal gå og hva jeg skal be­stille neste gang jeg våkner med tømmermenn som jobber på akkord i toppetasjen, sa Robinson.

- Ja, denne versjonen av Bloody Mary må være den perfekte medisinen mot bakrus, sa Fredag.

- Jeg er med.