Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Robinson etter besøk: - Kan ikke alltid høre på Tripadvisor

Et besøk på Listen to Baljit er en påminnelse om at man ikke alltid bør høre på Tripadvisor.

LITE BEGEISTRING: Brukerne av Tripadvisor er svært begeistret for Baljit, men det skjønner ikke våre anmeldere noe av. Foto: Christian Roth Christensen
LITE BEGEISTRING: Brukerne av Tripadvisor er svært begeistret for Baljit, men det skjønner ikke våre anmeldere noe av. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Robinson etter besøk: - Kan ikke alltid høre på Tripadvisor

Å få seg en munnfull indisk gatemat er ikke vanskelig i Oslo. De seinere åra har flere steder som tilbyr mer enn standard chicken tikka masala poppet opp: Holy Cow, Der pepper’n gror, Mantra by Mr. India. Til og med over fiffe Frogner drysser karripulveret, og denne kvelden hadde Robinson og Fredag funnet fram til relativt nyåpnede Listen to Baljit, rett ved det som tidligere var McDonald’s.

- Lokalet har en billig vibb av fastfood over seg, mumlet Fredag og skuet ut over et enkelt innredet rom.

Her var bord uten duker, kulisseaktige skilt på veggene og en servitør som ikke akkurat ilte til for å ta opp bestillinger.

BILLIG VIBB: Den enkle innredningen gir inntrykk av at her er det billig mat å få.
BILLIG VIBB: Den enkle innredningen gir inntrykk av at her er det billig mat å få. Vis mer

- Men legg merke til de andre gjestene. Påfallende mange unge, velkledde folk av asiatisk avstamning, registrerte Robinson, og mente det var et lovende tegn.

Så hvem er Baljit i restaurantnavnet? Hva har han å meddele? Jo, vi har å gjøre med Singh-familien som har pirret norske ganer siden 1982, da far Sardar Gurdial ble Skandinavias første indiske kjøkkensjef på restaurant Maharaja i Fredensborgveien. Baljit er sønnen hans, som ifølge restaurantens hjemmeside har researchet seg på kryss og tvers av India, på jakt etter landets aller beste gatemat.

STREET FOOD: De er indisk streetfood som serveres på Baljit.
STREET FOOD: De er indisk streetfood som serveres på Baljit. Vis mer

- Da hopper vi over alt som tilbys av tandoori og curry, og går rett på street food og thali, indisk tapas, foreslo Robinson.

Utstyrt med hver sin 0,7 liter pils, henholdsvis Kingfisher og Taj Mahal, hadde de høye forventninger. På forhånd hadde de lest nærmest euforiske anmeldelser på Tripadvisor. Skuffelsen var desto større da første rett, fire wings, ifølge menyen «extremely hot», ankom.

- Dette smaker som helt ordinære kyllingklubber. Og hotte er de i hvert fall ikke, utbrøt Fredag forbløffet.

image: Robinson etter besøk: - Kan ikke alltid høre på Tripadvisor

Den andre gateretten de testet, samosa chaat, var mer vellykket, med mykt kikertfyll, aromatiske krydderier og frisk saus av yoghurt, mynte og granateple. Så kom servitøren bærende på et brett med ni små metallskåler: Thali. Var det nå Baljit virkelig skulle klinke til?

De hadde bestilt en Grand thali for to, «highly recommended if you want the full indian experience». Servitøren sveipet en pekefinger over de ni skålene og forklarte kjapt at de inneholdt grilla scampi, ostebiter i gul curry, kyllingbiter i spinatsaus, laks i kokossaus, en saus med kidneybønner og lam i tomatisert saus, samt ris, raita og rispudding.

Med konsentrerte miner smakte Robinson og Fredag seg i sirkel rundt på brettet.

- Laksen er grei. Scampiene helt OK, skjønt politisk ukorrekte. Osten og lammet smaker først og fremst salt, syntes Robinson.

STAPPMETT OG UTILFREDSSTILT: Selv om det er mye mat, er det noen som mangler.
STAPPMETT OG UTILFREDSSTILT: Selv om det er mye mat, er det noen som mangler. Vis mer

Fredag nikket langsomt.

- Her klarer jeg ikke å juble over noe høydepunkt, nei. Kokken har i det hele tatt vært altfor raus med saltbøssa, sånn at det rike smaksbildet som ellers kjennetegner indisk mat, nesten forsvinner.

Rispuddingen, med innslag av kardemomme, var til gjengjeld i overkant søt. Robinson og Fredag nådde et metthetsnivå som ikke tillot testing av flere desserter enn det ene innslaget som inngikk i samlemenyen.

- I håp om endelig å få en opptur, er det fristende å bestille flere retter. Men magemålet tillater det ikke. Jeg er på en underlig måte stappmett og samtidig utilfredsstilt, oppsummerte Fredag.

Søk i våre 5000 oppskrifter

Robinson bestilte seg en drink som avslutning på måltidet. En «Mantra e santra» med koriander, appelsin, lime og gin.

- Frisk og fin. Hvis jeg er nødt til å kåre et klimaks, så er dette det nærmeste jeg kommer, lød dommen.

Det ble bare tre små stjerner til Baljit denne gangen. Hva alle de andre gjestene og anmelderne på Tripadvisor hadde latt seg begeistre av, forble et mysterium. I likhet med hva Baljit egentlig har på hjertet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!