Anmdeldelse av Holy Cow

Robinson Holy: - Hurra!

Indisk Oslo-restaurant imponerte anmelderne slik at det nesten ble for mye av det gode …

HERLIG KU: India i Schweigaards gate funker som bare rakker'n, helt uten tikka masala på menyen. Foto: Christian Roth Christensen
HERLIG KU: India i Schweigaards gate funker som bare rakker'n, helt uten tikka masala på menyen. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gule neonbokstaver på en svart trevegg roper et høyt HURRA – skrevet på hindi – straks du stikker nesa inn på Holy Cow i Oslo indre øst. Robinson satte seg ned på en benk med myke fløyelsputer i ryggen, spent på om gatematopplevelsen de hadde foran seg ville kvalifisere til jubelen.

- Hva sitter du der for? Dette er ikke fine dining med hvite duker og oppvartning ved bordene, sa Fredag som hadde skjønt greia og stilt seg rett ved disken for å bestille og betale fortløpende.

- Effektiv ekspedering er jo greit, bare ikke kokken tar snarveier der inne, hvisket Robinson og nikket mot gluggen inn til kjøkkenet der de kunne skimte et turbankledd hode over dampende kasseroller.

Nydelige grønnsaker

Over en døråpning hang et forgylt kuhode med en glorie av neonlys. Avrevne Bollywood-plakater dekket en hel vegg. I hyllene bak disken sto flasker med Tøyen-cola og indisk øl. Og på menyen: Alt annet enn chicken tikka masala.

- Papri chaat, okra-fries, pakora, kati rolls, bestilte Fredag og lød bukselomme-erfaren fra Mumbais bakgater, uten egentlig å være det.

- Og en thali, så klart. Samlemenyen med sabazi, dal, raita, basmatiris, salat og to sorter curry. Er det ikke den som er bestselgeren?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.