Legger seg flat for kveita:

Rødts forbud: - Enstemmig vedtatt

Hele Stortinget stiller seg bak Rødts forslag til nye fiskereguleringer.

BRYTER LOVEN: Her ser man danske fiskebåter drive ulovlig kveitefiske langs norskekysten. Reporter: Bjørge Dahle Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I vinter skrev Dagbladet om danske trålere som i årevis har fisket etter kveite på vinterstid i Norge, til tross for at vinterfiske etter kveite har vært ulovlig i Norge i mange tiår. Forbudet ble innført for å bevare bestanden. Kveita samler seg for å gyte på vinterstid og er derfor en lett match for trålere som kan gjøre store landinger.

I kjølvannet av saken fremmet partiet Rødt et forslag om å forby det omstridte to-sone fisket i Skagerak (se nedenfor). Forslaget ble i dag vedtatt av en enstemmig næringskomité.

- Dette var for dumt. Og det skulle bare mangle at vi ikke fikk en slutt på dette to-sone fisket som har foregått i flere tiår, forteller en fornøyd Geir-Asbjørn Jørgensen (R).

- Dette er også gode nyheter for norske fiskere som har sett på at danske fiskere har forsynt seg godt av fatet.

To-sone-fisket har lenge vært et problem for norske myndigheter. I Kystvaktens årsrapport fra 2018 heter det at «det er utfordringer i kontrollen av fartøy som kan fiske på begge sider av midtlinjen i Skagerrak» og at «Kystvakten ikke har noen reaksjonsmulighet ved ulovlig fangst etter norsk regelverk».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.