Britannia i Trondheim åpner 1. april

Rule Britannia - Det hærre, Odd, ska du kjøp!

Da Odd Reitan var 15 år bestemte han seg for å kjøpe Hotel Britannia. 53 år og et par milliarder kroner seinere er han klar for nyåpning av det ærverdige Trondheims-hotellet.

SLO NED SOM EN BOMBE: Da Odd Reitan var 15 år bestemte han seg: Han skulle kjøpe Britannia! Mandag 1. april åpner hotellet dørene igjen etter nesten tre års renovering - som har kostet 1,2 milliarder kroner. Her er Reitan i Palmehaven tre dager før åpning. Video: Elisabeth Dalseg Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Trondheim): - Litt mer til venstre. Og litt ned.

- Jeg tenkte mer sånn her? Så blir det ikke som et bilde?

- Ja, der ja! Perfekt!

Odd Reitan vifter og peker, og ber Arne Opsal fra E.C Dahls eiendom justere litt på messingplaketten han holder opp mot veggen. På den blankpolerte blanketten er Hotell Britannia i Trondheim inngravert, sammen med ordene «Min drøm» og «Odd Reitan». Helt nederst er det en liten guttunge, med sekk på ryggen. Det er Odd Reitan, 15 år, den dagen han skjønte at dette stedet ikke bare var spesielt, men måtte bli hans.

- Jeg skulle spise middag med foreldrene mine, og så var det et større selskap på gang også. Og så sto eieren og direktøren i foajeen og tok imot gjestene. Det synes jeg var så tøft. De var så fint kledd, hadde på seg smoking og ordentlig bow-tie, og da slo det ned som ei bombe i meg: «Odd! Det herre ska du kjøp!»

Som så mange andre, dro Odd Reitan ofte til Britannia med foreldrene i barndommen. For å feire de små eller store anledningene, eller rett og slett, for «å føle storhet».

- Når kroppen skulle fylles med storhet, da dro vi hit. Ikke hver uke, det hadde vi ikke råd til, men så ofte de følte det var noe de kunne feire.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer