Stjernenykker?

Saksøker Michelin: - Skjønner ikke min ostesufflé

Osteskandalen er et faktum, mener den franske kokken.

SAKSØKER: Marc Veyrat saksøker Michelin-guiden fordi han mener at han ble frarøvet en stjerne på feilaktig grunnlag. Arkivfoto: Scanpix
SAKSØKER: Marc Veyrat saksøker Michelin-guiden fordi han mener at han ble frarøvet en stjerne på feilaktig grunnlag. Arkivfoto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En osteskandale er under oppseiling i Frankrike.

Kjendiskokken Marc Veyrat vil nå nemlig saksøke selveste Michelinguiden etter at han mistet den tredje stjerna. Han mener at inspektørene fratok ham en stjerne på feil grunnlag - nemlig på grunn av en ostesufflé, melder den britiske nettavisen the Guardian.

- Jeg har tapt ære. Jeg så hvordan teamet mitt begynte å gråte ... En kveld ringer de, helt uten forvarsel, uten noen skriftlig, uten noe som helst, og de forteller deg at dett-var-dett, det hele er over, sier Veyrat til France Inter radio.

Veyrat driver restauranten La Maison des Bois ved Alpene. Det var tidligere i år at han, altså svært motvillig, måtte gi fra seg den ene stjerna. Det betyr at han nå bare har to stjerner i den prestisjetunge Guide Michelin.

Veyrat har gjennom intervjuer i fransk presse fortalt at tapet av stjerna har påført ham en depresjon. Han har også forlangt å bli fjernet fra Michelin-guiden fullstendig - noe de for øvrig ikke har etterkommet.

Sakens, og ostesuffléens, kjerne handler om hvilken type ost kokken egentlig brukte. Han mener at inspektørene beskylder ham for å ha brukt engelsk cheddar (!) i stedet for å bruke tradisjonelle, franske oster fra området - altså Reblochon-, Beaufort- og Tomme-oster.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer