Salmonellautbrudd: Kjøttdeig trekkes

Salmonellautbruddet knyttes til storfekjøtt fra Tyskland - produkter tilbakekalles.

NorgesGruppen tilbakekaller enkelte holdbarheter av karbonadedeig, kjøttdeig og burgere merket med Folkets, Meny, Spar og Kiwi, etter funn av salmonella. Alle produktene er utgått på dato, men forbruker kan likevel ha disse i fryseren. Foto: NorgesGruppen
NorgesGruppen tilbakekaller enkelte holdbarheter av karbonadedeig, kjøttdeig og burgere merket med Folkets, Meny, Spar og Kiwi, etter funn av salmonella. Alle produktene er utgått på dato, men forbruker kan likevel ha disse i fryseren. Foto: NorgesGruppen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det pågående salmonellautbruddet knyttes til et parti storfekjøtt importert fra Tyskland, opplyser Mattilsynet. Identisk bakterie som har gjort folk syke, er funnet i partiet.

- Flere av personene som har blitt syke, har oppgitt å ha smakt på rå karbonadedeig, som sannsynligvis er produsert av råvare fra dette partiet, sier Karina Kaupang, direktør for avdeling mat i Mattilsynet, i en pressemelding.

NorgesGruppen tilbakekaller kjøttdeig, karbonadedeig og burgere merket med enkelte holdbarhetsdatoer. Produktene er produsert av Norfersk.

Alle er utgått på dato, men forbrukere kan fortsatt ha disse hjemme i fryseren. Forbrukere oppfordres til å kaste eller levere produktene tilbake til butikken.

- Mattilsynet jobber med involverte virksomheter for å finne ut om også andre produkter skal kalles tilbake. Noe av partiet har blitt solgt til andre virksomheter og vi jobber fortsatt med å spore dette, sier Kaupang.

- Mattilsynet har informert oss om at det pågående salmonellautbruddet kan kobles til importert kjøttråstoff fra en av våre norske leverandører, skriver Norgesgruppen i en pressemelding.

Det påpekes også at alle burgere er produsert med norsk råvare, men omfattes fordi de kan være produsert på samme linje som det importerte råstoffet.

Ifølge Norgesgruppen gjelder tilbakekallingen følgende produkter og holdbarhetsdatoer:

  • Folkets kjøttdeig,mager kjøttdeig, karbonadedeig, hamburger og baconburger. Holdbarhetsdato: 09.02.2021
  • Folkets karbonadedeig. Holdbarhetsdato: 07.02.2021
  • MENY kjøttdeig, karbonadedeig, hamburger, baconburger og Angusburger. Holdbarhetsdato: 09.02.2021
  • SPAR kjøttdeig, karbonadedeig, hamburger og baconburger. Holdbarhetsdato: 09.02.2021
  • KIWI Billig middag kjøttdeig. Holdbarhetsdato: 09.02.2021

Norgesgruppen understreker at god kjøkkenhygiene og riktig varmebehandling vil gjøre at man unngår å bli syk av å ha spist de aktuelle produktene.

Forbrukere som mistenker at de er syke etter å ha spist produkter med salmonella, må ta kontakt med lege, understreker Mattilsynet.

Mer om
mat

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer