Kanskje det er i år du skal bytte ut matpakka med varm turmat laget over åpen ild?
Dagblad-kokk Arne Brimi er blant dem som elsker å lage mat over bål. Selv festmaten lager han gjerne slik. Han synes ikke lengden på turen skal være avgjørende. Ta med en grillrist i sekken, lag et bål i skogen eller fyr opp i nærheten av der du holder til. Det kan godt være på stranda nedenfor hytta en fin høstdag.
Turburger
Mye av kosen er å sitte ved bålet og vente mens maten godgjør seg, mener Brimi. En av favorittrettene er turburger med svinenakke. Svinenakke er mørt og fint kjøtt med fin smak. Det er også godt kjøtt å starte med for unger som er vant til pølser og kjøttkaker.
To skiver ferdigstekt svinenakke med sennepsløk og tynne skiver fennikel mellom, der har du turburgeren. Innpakket i folie varmer du den lett over bålet.
En annen mulighet er å lage varmesmørbrød eller bake poteter over bålet.
Å varme ost over bål er en enkel ting som gir turen gourmet-touch. Mange hvitmuggoster egner seg perfekt til å varmes over bålet. Brimi serverer den lune osten med en god puré av purreløk og ristet brød.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger