Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nye dagligvarer:

Sandwich-is blir godteri

Pepperkakesjokolade, chililakris, og sandwich-is - ut av fryseren.

SØTT: Her er noen av høstens godterinyheter fra Freia, Nidar, Coop, Candy People og Haugen-gruppen. Foto: Produsentene. Montasje: Dagbladet
SØTT: Her er noen av høstens godterinyheter fra Freia, Nidar, Coop, Candy People og Haugen-gruppen. Foto: Produsentene. Montasje: Dagbladet Vis mer

- Matvarer skifter form. Kjeks blir kake og sjokolade blir boller og pizza. Så hvorfor ikke lage godteri av en av landets mest spiste iskremer? sier Tommy Wikmark, administrerende direktør i godteriprodusenten Candy People.

NYHET: Iskrem-inspirert godteri har tatt av i Sverige.
NYHET: Iskrem-inspirert godteri har tatt av i Sverige. Vis mer

Neste uke lanseres Sandwich Bites i butikkene. Inspirert av den klassiske sandwich-isen er godterivarianten laget med samme kjeks, fylt med vaniljefudge. Den er også delt opp i små biter, og fås kjøpt både i pose og i løsvekt.

Svenskene elsker det nye godteriet. Siden Sandwich Bites ble lansert i Sverige i februar er det solgt en halv million poser og 60 tonn i løsvekt. En mottakelse Candy People ikke har sett maken til.

- Det har vært ganske vilt. Posene ble revet vekk!

Nå gjenstår det å se om nordmenn trykker nyheten til sitt bryst.

Pepperkakesjokolade

En nyhet vi har stor tro på er Freia Melkesjokolade med pepperkaker. Freias store melkesjokolade får nye smaker med jevne mellomrom, denne gangen er det pepperkaker. Selges bare i begrenset opplag.

KNUSTE PEPPERKAKER: I høst har melkesjokoladen fått smak av jul.
KNUSTE PEPPERKAKER: I høst har melkesjokoladen fått smak av jul. Vis mer

Likeledes har de store Firkløver-platene fått smak av appelsin og havsalt. Også Daim har blitt smaksatt med appelsin.

Fra Freia Premium kommer rustikke biter av sjokolade med ristet mais, ris og hasselnøtter.

Nidar utvider Vill-serien med sjokoladetrukne mandler med et dryss havsalt. Den trønderske produsenten har også gitt favoritterposene ny design og en ny miks av biter. Nå er det bare bestselgerne som får slippe inn i posene. Posene har for øvrig blitt noe mindre, og kommer i monoplast, som gjør at de kan kildesorteres og gjenvinnes.

Nidars Doc' sukkerfrie halslinser kommer i ny smak. Dropsene har to lag: en kjerne av sitron, trukket med et lag bringebær.

Søt restemat fra Ringnes

RESTEMAT: Ringnes har laget kjeks av bryggerestene - med sjokolade og hasselnøtter
RESTEMAT: Ringnes har laget kjeks av bryggerestene - med sjokolade og hasselnøtter Vis mer

En nykommer i de søte hyllene er Ølkjeks fra Ringnes. Kjeksene er laget av restprodukter fra bryggeprosessen, mesk, blandet med sjokolade og hasselnøtter.

Det er Ringnes' kokk og kjøkkensjef Hampus Malmqvist som står bak kjeksene, og foreløpig selges de bare i baren i det gamle bryggeriet, Ringnes Brygghus.

Ny vri på danske klassikere

Danmarksfarende drar nok kjensel på Ga-Jol godteriet, som også er å få kjøpt i enkelte norske kiosker. Nå kommer større poser med salt lakris i to versjoner, en rund og myk og en med smak av chili og pepper.

SNADDER: Mørk sjokolade, romkrem og karamell.
SNADDER: Mørk sjokolade, romkrem og karamell. Vis mer

Toms mini-skilpadder er en annen klassiker, mørk sjokolade fylt med romkrem og karamell. Tiden vil vise om den vil fylle tomrommet etter Lohengrin eller Krembanan … men det er lov å prøve?

Skilpadden kommer nå i en litt mer strømlinjet form, Guldbarre.

Denne - og alle de andre nyhetene - er på vei ut i butikker og kiosker i disse dager.

God helg!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media