LUFTIG SUKKERBRØD: Her er oppskriften på perfekt sukkerbrød. Trikset er å bruke lik mengde potetmel som hvetemel. Video: Per Ervland og Aase Dotterud Vis mer Vis mer

Hvordan få høyt sukkerbrød

Se det geniale trikset som gjør kaka garantert høy og luftig

Ved å bytte ut noe av hvetemelet med potetmel, får du et garantert luftig sukkerbrød.

Å bake et sukkerbrød er enklere enn du tror. Et hjemmebakt sukkerbrød skal være både høyt og luftig.

En festpyntet bløtkake med krem, bær og frukt . Foto: Synøve Dreyer
En festpyntet bløtkake med krem, bær og frukt . Foto: Synøve Dreyer Vis mer

Hemmeligheten ligger i noen få enkle knep:

Stiv eggedosis

Pisk en veldig stiv eggedosis. Den er stiv nok når du kan skrive «Ole» på overflaten uten at bokstavene renner sammen.

Romtempererte egg

Bruk romtempererte egg som har bedre piskeevne og gir en luftig eggedosis.

Rør forsiktig

Bland mel og bakepulver så forsiktig som mulig inn i eggedosisen slik at de fine luftboblene i eggedosisen blir bevart. Bruk gjerne en slikkepott. Luftboblene utvider seg når de kommer i ovnen og gjør at sukkerbrødet hever seg.

Fordelen med potetmel

Potetmel egner seg godt i kakebunner fordi det absorberer og holder på fuktigheten i mye større grad enn hvetemel og gjør kaken lett og luftig.

Glutenfritt sukkerbrød

Glutenfri sukkebrødbunn blir også luftig og flott når du bare bruker potetmel i kakerøren.

Les også:

Slik lager du verdens beste 17. mai-kake

En saftig bløtkake fylt med masse krem og friske bær er en sikker vinner