Mest pop på Trines Matblogg i 2017

Se Mat-Trines nye toppliste: - Mine mest populære middager

Norges største matblogger om mattrender, slanketips, fjorårets største opplevelser og om hva som står på hennes eget bord i januar.

POPULÆR MATBLOGGER: Trine Sandberg er Norges største matblogger. Her deler hun de mest populære middagsoppskriftene fra året som gikk. Foto: Mona Nordøy/Trine Sandberg
POPULÆR MATBLOGGER: Trine Sandberg er Norges største matblogger. Her deler hun de mest populære middagsoppskriftene fra året som gikk. Foto: Mona Nordøy/Trine SandbergVis mer

(Dagbladet): - Et utrolig hektisk og krevende år.

Slik beskriver Trine Sandberg 2017. Ny kokebok, totaloppussing av den 10-årsjubilerende bloggen Trines matblogg, og to gruppereiser for matglade, er bare noe av det 53-åringen fra Lørenskog kan se tilbake på i året som gikk.

NYOPPUSSET: Fjoråret var hektisk for Trine Sandberg, med ny bok og nyoppusset blogg. Foto:
NYOPPUSSET: Fjoråret var hektisk for Trine Sandberg, med ny bok og nyoppusset blogg. Foto: Vis mer

- Å følge opp den nye versjonen av bloggen ble en mye større og mer krevende oppgave enn jeg hadde forestilt meg. Jeg måtte derfor blant annet droppe lanseringsturneen som var planlagt for den nye boka. Tiden strakk rett og slett ikke til.

Trine fikk heller ikke så mye tid til å eksperimentere på kjøkkenet som hun hadde håpet i løpet av det siste halvåret. Dette kjenner hun litt på, for det er denne delen hun setter størst pris på ved bloggingen: Å lage mat, fotografere, skrive og dele med følgerne. Det er dette som driver henne.

Fra privat til allemannseie

- Hva er den største forskjellen på Trines Matblogg nå og da du startet?

- Den største forskjellen ligger nok i at matbloggen i begynnelsen var en liten, privat oppskriftsbase for meg selv og mine nærmeste. Nå inneholder den mer enn 2000 oppskrifter, og det ikke lenger bare mamma, døtrene mine og et par venninner som er innom, men cirka 40 000 unike brukere hver eneste dag. Og rundt høytider enda mange flere. Det er ikke fritt for at jeg klyper meg i armen rett som det er, innrømmer Trine.

- Hvordan har du utviklet ditt forhold til mat og matlaging?

- Dette har selvsagt også vært en reise for meg, og jeg har lært utrolig mye om matlaging og teknikker i løpet av de siste ti årene.

- Hvordan vil du beskrive kjernefølgeren din?

- Det er vanskelig å gjøre, for jeg har inntrykk av at leserne mine er fra de helt unge som bruker oppskrifter fra bloggen i Mat & Helse-undervisningen på skolen, til studenten som flytter hjemmefra og skal lære seg å lage mat. Småbarnsfamilier som skal lage kjapp og sunn mat i en travel hverdag, mannen i huset som skal lage noe ekstra godt til familien på lørdagskvelden, og vertinnen som skal lage klubbmat når venninneflokken kommer på besøk.

Nye typer følgere

Trine opplyser at hun også den siste tiden har fått flere henvendelser fra nypensjonerte menn som har overrasket kona, som fortsatt er i jobb, med nye retter og smaker etter å ha funnet oppskriften på bloggen eller i bøkene mine.

POPULÆR: Mange vil lage Trines vegetarlasagne. Foto: Trines Matblogg
POPULÆR: Mange vil lage Trines vegetarlasagne. Foto: Trines Matblogg Vis mer

- Hva gleder du deg til i 2018?

- Etter et veldig hektisk år ser jeg mest av alt frem til litt mer fritid, mer tid til familie og venner - og ferie...

- Hvilke mattrender spår du vi vil se i året som kommer?

- Jeg tror vi får større fokus på å bekjempe matsvinn. Jeg tror også det blir mer fokus på vegetarmat, jeg ser at mange gjerne ønsker å spise ett eller flere vegetarmåltider i uken, uten at de nødvendigvis er vegetarianere. Videre tror jeg at vi får noen nye og litt eksotiske smaker på middagsbordet, for eksempel fra Midtøsten.

- Hva slags mat står på ditt eget bord i januar?

- Nå er vi tilbake i hverdagen igjen, og da ligger hovedfokuset på enkle og kjappe hverdagsmiddager som fiskeretter, supper, vegetarretter - og grovt brød.

- Hvordan har den nye bloggen blitt mottatt?

- Jeg har for det meste fått positive tilbakemeldinger på både design og funksjonalitet. I løpet av de første to ukene hadde nesten tre tusen mennesker opprettet profil på nettsiden, for å lagre favorittoppskrifter, lage ukemenyer og skrive ut handlelister. Mange synes også det er praktisk å ha muligheten til å få levert matvarene hjem på døren av Meny. Dette er gøy. Jeg handler selv regelmessig matvarer på nett og har stor tro på dette konseptet.

- Mange nordmenn prøver ved begynnelsen av det nye året å gå ned noen kilo. Hva er ditt beste slanketips?

- Mitt beste knep er å lage maten fra bunnen av, da vet du hva du spiser! ​

P.S. Vi gjør oppmerksom på at Trines matblogg hører inn under AdLINK-nettverket, som i likhet med Dagbladet eies av Aller Media A/S