Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Valkyrien Grill er møtested i TV-serien Valkyrien:

Seerne strømmer til Valkyrien Grill etter NRKs store krim-suksess. Men er hamburgeren virkelig en underjordisk opplevelse?

I kveld viser NRK1 tredje episode av krimserien "Valkyrien". Vi testet maten på grillbaren hvor flere av møtene finner sted.

VALKYRIEN GRILL: Pål Sverre Hagen - som spiller Leif i TV-serien - har flere møter på Valkyrien Grill. (Foto: NRK)
VALKYRIEN GRILL: Pål Sverre Hagen - som spiller Leif i TV-serien - har flere møter på Valkyrien Grill. (Foto: NRK) Vis mer

NRKs nye dramatsatsing er blitt tatt varmt imot av det norske folk. Over 900.000 seere benket seg foran tv-skjermen forrige søndag, da de to første episodene av "Valkyrien" ble vist. Mye av handlingen foregår rundt en illegal klinikk på nedlagte Valkyrien stasjon i Oslo, der Sven Nordin i rollen som lege leter etter en kur til sin døende kone.

Dagbladets tv-anmelder trillet en sterk femmer på terningen, og mente at "Valkyrien" bekrefter at NRK har lært seg å lage gode thrillerserier.

Skuespiller Pål Sverre Hagen er svært sentral i serien. I rollen som sivilforsvars-mannen Leif ser vi ham i flere scener komme gående ut av døren som fører ned til den nedlagte stasjonen, og inn sidedøren i samme bygg, der Valkyrien Grill er plassert.

DRAMA: "Valkyrien" byr på mer spenning kl. 21.15 i kveld!
DRAMA: "Valkyrien" byr på mer spenning kl. 21.15 i kveld! Vis mer

- Etter at "Valkyrien" hadde premiere på NRK1 for en uke siden, har en rekke kunder kommentert at stedet vårt er med i serien. NRK filmet innslagene fra Valkyrien Grill for mange måneder siden, og det var veldig fint å se de første episodene på TV, sier daglig leder Shavaz Ali til Dagbladet.

- Hvor kommer man i virkeligheten, hvis man åpner sidedøra som i tv-serien fører ned til nedlagte Valkyrien stasjon?

- Da kommer man først ned til lageret vårt, hvor vi har brus og mat, konstaterer Ali.

EKSPERT: Daniel Byskov testet to av bestselgerne til Valkyrien Grill. (Foto: Lars Gulbrandsen)
EKSPERT: Daniel Byskov testet to av bestselgerne til Valkyrien Grill. (Foto: Lars Gulbrandsen) Vis mer

Dagbladet tok med butikkslaktermester og kjøttekspert Daniel Byskov for å teste to populære retter på Valkyrien Grill: Indrefiletburger og kebab i pita.

Testet to bestselgere

Hamburger (indrefiletburger, 100 g, kr 145) inkl salat, løk, agurk og dressing, båtpoteter og drikke.

- Her var det flere positive overraskelser: Jeg er mer glad i båtpoteter - som var tilbehøret nå - fremfor kjedelig pommes frites. Brødet er bedre enn forventet. Uvant at de bruker et kjøttstykke i stedet for tradisjonell hamburger, men indrefileten er mør og fin. Personlig skulle jeg ha ønsket meg et annet kjøttstykke til burgeren, da indrefileten er ganske smakløs. Litt mer salt og pepper på kjøttet hadde gjort seg. Tilbehøret i form av en enkel salat- og løkblanding er kurant. Skulle jeg foreslått en vri, ville jeg redusert på dressingen og heller servert burgeren med parmesankrem eller ost og bacon!

Burgereren på Valkyrien er faktisk en indrefilet. (Foto: Lars Gulbrandsen)
Burgereren på Valkyrien er faktisk en indrefilet. (Foto: Lars Gulbrandsen) Vis mer

Kebab i pita (kr 59)

- I utgangspunktet foretrekker jeg at kebab skal være basert på grillet kjøtt fra spyd og ikke laget på farse, slik denne varianten er. Utseendemessig fremstår den som en vanlig kebab. Deilig at det ikke er så mye mais som ofte er standard andre stede. Helt grei dressing. Jeg forbinder kebab med nattmat, og denne er best sent fremfor tidlig. Helt ok!

Valkyrien Grill serverer også kebab. 
Valkyrien Grill serverer også kebab.  Vis mer

Les også:

Dropp gatekjøkkenet i helga, den beste kebaben lager du selv

- Du kan gjerne spise en kebab til nattmat

Slik får du hamburgeren saftig på grillen

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling