Slankedrama i Italia

Sektleder på diett tvang alle medlemmene opp og ned i vekt. Så slo politiet til

Noen av følgerne skal ha veid så lite som 35 kilo.

ARRESTERT: Sekten hadde tilhørighet i Emilia-Romagna i Italia, hvor Bologna er en av byene. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock
ARRESTERT: Sekten hadde tilhørighet i Emilia-Romagna i Italia, hvor Bologna er en av byene. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En italiensk sekt ble rett før påske oppløst av politiet, etter å angivelig ha påtvunget følgerne en streng makrobiotisk-diett, kjent som Ma-Pi, og nektet dem kontakt med omverdenen.

Den makrobiotiske dietten bygger på ideene til en japansk filosof fra 1920-tallet, og baserer seg på inntak av fullkorn, grønnsaker og bønner. Lederen av sekten skal ha hevdet at Ma-Pi kan utføre mirakler på sykdom som tradisjonell medisin ikke kan, skriver The Guardian.

- Jeg har aldri vært borti liknende før. Følgerne var mennesker som slet med psykiske og fysiske lidelser. De var overbevist om at dietten var bra for dem, og tilbød seg derfor å jobbe gratis for sektlederen og dermed ofre egne liv, forteller Carlo Pinto, politimester i Ancona.

Etterforskes for mishandling

Sekten ble avdekket av politiet i midten av mars. Etterforskningen begynte allerede i 2013, da en kvinne kontaktet politiet og fortalte at lederen av sekten hadde lovet at dietten ville kurere sykdommen hennes. Kvinnen skal ha veid 35 kilo. Flere fra sekten blir nå etterforsket for påstått mishandling, skatteunndragelse og for å stå bak en kriminell organisasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer