Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Venter tidenes salg av grillmat

Selger 16 tonn grillmat hver dag: - Har aldri sett liknende

Pølser, sommerkoteletter og burgere: Dette legger vi på grillen nå.

GRILLBONANZA: Coop selger 16 tonn grillmat fra sin grillserie hver dag, og regner med å selge 112 tonn grillmat i løpet av påskeuka. Foto: Coop
GRILLBONANZA: Coop selger 16 tonn grillmat fra sin grillserie hver dag, og regner med å selge 112 tonn grillmat i løpet av påskeuka. Foto: Coop Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med sein påske og gode værprognoser i store deler av landet venter dagligvarebutikkene rekordsalg av grillmat i påsken. Coop regner med å selge 112 tonn grillmat i løpet av de kommende dagene.

KNALLSALG: Silje Verlo Alisøy forventer tidenes salg av grillmat i påsken. Foto: Coop
KNALLSALG: Silje Verlo Alisøy forventer tidenes salg av grillmat i påsken. Foto: Coop Vis mer

- Nå selger vi omtrent 16 tonn grillmat per dag på landsbasis. Dette er bare varer i vår Grill Perfekt-serie, slik at grillpølser, kyllingfileter og annen grillvennlig mat, kommer i tillegg, sier Silje Verlo Alisøy, kommunikasjonsrådgiver i Coop.

Hun bekrefter overfor Dagbladet at de aldri har sett liknende.

- Vi har hatt god start på grillsalget i påsken også tidligere år, men ikke slik som dette. Kombinasjonen av sein påske og strålende vær gjør at årets påske ligger an til å bli tidenes grillpåske!

IKKE BARE PØLSER: - Det skal være fristende og enkelt å velge sunn grillmat hos oss, sier Ørjan Alme. Foto: Coop
IKKE BARE PØLSER: - Det skal være fristende og enkelt å velge sunn grillmat hos oss, sier Ørjan Alme. Foto: Coop Vis mer

- De første grillproduktene har vært på plass i butikkene et par uker allerede, og var tydeligvis etterlengtet, fordi bare i denne perioden er salget av grillmat tredoblet i forhold til samme tid i fjor, sier butikksjef Ørjan Alme ved Extra Førde i en pressemelding.

Coop venter å doble salget av produkter i grillserien Grill Perfekt i forhold til i fjor.

Det er de klassiske grillproduktene som selger best. I tillegg til hamburgere og pølser, går det mye grillribbe, sommerkoteletter og spareribs.

- Kundene våre liker å grille pølser og hamburgere, men ønsker også sunne alternativer som hvitt kjøtt og fisk. Muligheten til å kunne velge sunn grillmat, er viktig for oss, sier Alme.

Coops Vegetardag-serie har også tilbehør og salater som passer til grillmaten, for dem som ikke ønsker å spise kjøtt hver dag.

Omsatte for 6,8 millioner

Kiwi forventer også rekordsalg av grillvarer denne påsken. Grill og påske henger tett sammen, og selv i fjor med tidlig påske i mars, var det mange som tok med seg sommerkoteletter, grillribbe og grillpølse fra butikk.

BURGERREKORD: Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi tror mange vil legge burgere på grillen i påsken. Foto: Kiwi
BURGERREKORD: Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi tror mange vil legge burgere på grillen i påsken. Foto: Kiwi Vis mer

- Det er tre varer som kundene griller mye av tidlig i sesongen. Når vi kommer nærmere sommeren, blir det ofte mer fisk og burgere på grillen, sier Kristine Aakvaag Arvin, informasjonssjef i Kiwi, til Dagbladet.

- Med sein påske og mye sol, tror vi det blir burgerrekord denne påsken.

Kiwis burger-konsept, Dagens burger, kom tilbake i hyllene i forrige uke. I tillegg til klassiske burgere, med forskjellig smakstilsetning, er det også lakse-, kylling- og vegetarburgere. Kiwi så en økning av ferske burgere på 22 prosent i fjor, mens året før økte burgersalget med 85 prosent.

FISK PÅ GRILLEN: Tidlig i sesongen selges det mest kjøtt til å ha på grillen, men når sommeren nærmer seg, griller vi mer og mer fisk og annen lett mat. Foto: Kiwi
FISK PÅ GRILLEN: Tidlig i sesongen selges det mest kjøtt til å ha på grillen, men når sommeren nærmer seg, griller vi mer og mer fisk og annen lett mat. Foto: Kiwi Vis mer

- Vi ser også en stor økning i salg av fiskeprodukter til grilling. I år har vi jo satset knallhardt på fisk, og vi har flere spennende fiskenyheter til grillsesongen, blant annet laks med japanske smaker, laks med sitrusrub i porsjonspakke, laks med piri-piri-smak og laks på grillplanke.

Påsken er en viktig periode for Kiwi. 28 av kjedens butikker hadde sin rekorduke i påsken i fjor. Aller mest solgte Kiwi Hemsedal, med en omsetning på 6,8 millioner kroner i påskeuka i fjor. I år venter Kiwi også storinnrykk i butikkene ved sjøen.

Rema: Har skrudd prisene ti år tilbake

- Det går mye grillmat ut av butikkene nå. Leverandørene produserer på høygir, og det fine været over nesten hele Norge er med på at gjøre sitt til at etterspørselen er svært stor, sier Ole Førre Skogstø, kategoridirektør i Rema 1000 til Dagbladet.

Han forteller at det i begynnelsen av sesongen alltid selges mest av pølser, spesielt grillpølser og ferske hamburgere, samt klassikere som grillribbe, flintstek, sommerkoteletter og spareribs.

- På disse klassikerne har vi skrudd prisene ti år tilbake, og det ser vi at kundene setter stor pris på!

De selger også mye av sunnere grillmat, som naturelle varianter av kyllingfilet og laksefilet.

50 prosent økning av salget av grillpølser

Hos Meny har de nettopp fylt opp butikkene med mye av sesongens grillmat til påske, bare for å se at grillmaten flyr ut av hyllene. Supermarkedkjeden har sett en økning i salget av grillpølser med 50 prosent sammenliknet med samme uke i fjor.

Årsaken er todelt: Det strålende fine være, og at det ikke nærmet seg påske denne uka i fjor.

- 50 % er uansett mye, sier Nina Horn Hynne, informasjonssjef i Meny, til Dagbladet.

Topp fem produkter akkurat nå er karbonader av elg (tilbudsvare); lammekoteletter og krydret lammelår i skiver, grillpølser fra Gilde (tilbudsvare) og Salma-burger (tilbudsvare).

Selv om lakseburgerne er på tilbud synes Horn Hynne likevel det er interessant å se at et fiskeprodukt ligger i toppen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!