Lindesnes fyr selger plastflaskepost:

Selger flaskepost i plast: - Tankeløst

- Et av utallige unødvendige og forsøplende produkter, mener Framtiden i våre hender.

FLASKEPLAST: På Lindesnes fyr selges disse flaskepostflaskene - i plast - med stor fare for at de havner rett i sjøen. Foto: Ånund Bygland
FLASKEPLAST: På Lindesnes fyr selges disse flaskepostflaskene - i plast - med stor fare for at de havner rett i sjøen. Foto: Ånund Bygland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det første jeg tenkte var at dette var helt tankeløst. De livnærer seg av havet, så selger de plastræl som kastes rett på sjøen, sier Ånund Bygland til Dagbladet.

Da han i sommer besøkte Norges sørligste punkt, Lindesnes fyr, fikk han seg en overraskelse da han var innom fyrmuseet.

- Der solgte de altså flaskeposter i plast, som mest sannsynlig blir slengt rett på sjøen. Jeg kontaktet dem via chatten deres og tok opp saken. Svaret var at de regnet med at folk skjønte at de ikke skulle kaste dem i havet. Det er ikke jeg så sikker på, hele poenget med en flaskepost er jo å sende den av sted med havstrømmen, sier Bygland.

Har bedret informasjonen

- Som fyrmuseum er vi opptatt av havet, miljøet og bærekraftsperspektivet. Flaskepost er et fenomen med mye innhold for mange - og det er internasjonalt. Vi har solgt dette reiseminnet i flere år, sier Siri Mathisen ved Stiftelsen Lindesnes fyrmuseum.

- Denne sommeren har vi fått tre henvendelser om produktet, med spørsmål om hvorfor vi oppfordrer til forsøpling i havet. Vi har svart med først og fremst å takke for at gjester tar seg tid til å gi oss tilbakemeldinger - og spesielt kritiske. Det gir oss en mulighet for forbedring og utvikling, sier Mathiesen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer