Anmeldelse av Villa Paradiso Grensen

Sentrumsrestaurant overrasker: Godt og billig

Villa Paradiso går nye veier. Men, er de på rett vei?

MIDT I BLINKEN: Villa Paradiso er mest kjent som en pizzarestaurant på Grünerløkka, men har nå åpnet en filial i sentrum, i gamle Mona Lisas lokaler.
MIDT I BLINKEN: Villa Paradiso er mest kjent som en pizzarestaurant på Grünerløkka, men har nå åpnet en filial i sentrum, i gamle Mona Lisas lokaler.Vis mer

- God pizza har de på Villa Paradiso. Det vet vi, slo Fredag fast.

Sentrumsrestaurant overrasker: Godt og billig

- Spørsmålet nå er hvorvidt Jan Vardøen og co. vil være like heldig med dette utvidede konseptet. For her er det virkelig mye mer å velge i.

Robinson så opp fra menyen.

- Mye mer, ja. Og mye som ser veldig fristende ut.

For en tid tilbake lukket restauranthuset Mona Lisa på hjørnet av Grensen og Øvre Slottsgate dørene for godt. Da de ble åpnet igjen før sommeren, var det aldri tvil om at det var skjedd en radikal nivåheving.

- Lokalene er det virkelig ikke noe å si på, utbrøt Robinson, etter at de to hadde klatret opp den staselige trappa til det nesten like staselige, luftige hjørnelokalet der restaurantavdelingen til Villa Paradiso holder til. Denne sommerkvelden var det langt fra overfylt her, i motsetning til i den mindre formelle baravdelingen på gateplan.

FLYTTER GRENSEN: I det nye konseptet til Villa Paradiso i Grensen er det åpnet for å tilby litt mer en bare pizza.
FLYTTER GRENSEN: I det nye konseptet til Villa Paradiso i Grensen er det åpnet for å tilby litt mer en bare pizza. Vis mer

Siden Robinson og Fredag hadde bestemt seg for å droppe pizzaen denne gangen, gikk de rett på «Carne & Pesce»-delen av menyen. En engelskspråklig servitør med diffus østeuropeisk aksent – finnes det andre i Oslo? – anbefalte varmt «filetto de maiala» (rosastekt svinefilet) med tomatpesto og myntesquash. Robinson lot seg friste. Etter at Fredag hadde fått forsikringer om at «tonno scottato» ble servert så vidt grillet utenpå og rare på innsida, var saken biff. Eller rettere: tunfisk.

Vinlista er artig og interessant, da mye er laget spesielt for Paradiso-kjeden som pr. i dag består av fem restauranter. Den er også sympatisk priset. Hvor ellers kan du få en liter husets vin til 325 kroner, som etter sigende også skal være høyst drikkelig?

Robinson og Fredag vurderte noe lett rødt, men valgte til slutt ei flaske Pinot Grigio fra Girlan i Sør-Tyrol, så langt nord du kommer i Italia, som skulle vise seg å fungere overraskende bra både til svin og tunfisk.

GOD PÅ BUNN: Restauranten er mest kjent for pizza.
GOD PÅ BUNN: Restauranten er mest kjent for pizza. Vis mer

- Men hvis dette virkelig er en tradisjonell italiensk restaurant, må vi vel bestille diverse tilbehør til kjøtt og fisk, undret Fredag. Servitøren ristet på hodet og fortalte at svinefileten kom med både soltørkete tomater og squash, mens tunfisken hadde følge av en fyldig ratatouille og ristede pinjekjerner.

Forretter var det likevel ikke mulig å komme unna, mente Fredag, som bestilte et brett med diverse antipasti, mens fredag gikk for klassikeren carpaccio med trøffelmajones og pecorino-ost.

- Jøss!

Fredag så på brettet med ost, skinke, spekepølser, honning, marmelade og oliven, og lurte på om servitøren hadde blingset og servert tomannsversjonen. Det hadde han ikke. Robinsons carpaccio var heller ikke knipen – og langt viktigere – den smakte fantastisk.

SYMPATISK PRISER: Villa Paradiso utmerker seg ved å ha sympatiske priser på både vin og mat.
SYMPATISK PRISER: Villa Paradiso utmerker seg ved å ha sympatiske priser på både vin og mat. Vis mer

- Hvis det fortsetter sånn er det ingen grunn til å klage, utbrøt Fredag og sukket lykkelig.

For Robinsons vedkommende gjorde det ikke helt det. Svinefileten, som skulle være rosa, var nær gjennomstekt og dermed en nesten-tørr opplevelse. Tilbehøret var det imidlertid ikke noe å si på. Ikke fantastisk, men godt. For Fredag gikk det bedre. Tunfisken var nær perfekt stekt og så mør at den praktisk talt smeltet på tunga.

BAR BAKKE: På bakkeplan har restauranten laget en uformell bar.
BAR BAKKE: På bakkeplan har restauranten laget en uformell bar. Vis mer

Villa Paradiso i Grensen holder seg åpenbart med en dedikert og dyktig dessertkokk. Til avrunding valgte Robinson og Fredag iskake på skogsbær med vaniljeis og en lekker versjon av klassikeren tiramisu. Sistnevnte inneholdt mer rom enn vanlig, noe som gjorde den friskere og «voksnere» i smaken.

- Vel 1500 kroner for to? Det er det virkelig ingenting å si på, slo Fredag fast da oppgjørets time var inne.

- Elegante omgivelser og god mat til sympatisk pris. Skal vi bare slå fast at det foreløpig siste rommet i Paradiso-villaen er et sted for både hverdag og fest?

Fredag nikket alvorlig.

- Hvis husets vin virkelig er god, slik det hevdes, er dette et bra sted for en fest. Og gjerne til hverdags.