Dyrere alkohol:

Siv øker alkoholavgiften: - En gavepakke til Systembolaget og smuglere

Frp nekter: - Vi øker ikke avgiftene!

GAVEPAKKE: Ingunn Jordheim i VBF mener økte alkoholavgifter er en gavepakke til grensehandelen og at smuglingen vil øke. Foto: Jørn Moen / Dagbladet
GAVEPAKKE: Ingunn Jordheim i VBF mener økte alkoholavgifter er en gavepakke til grensehandelen og at smuglingen vil øke. Foto: Jørn Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I forslaget til statsbudsjett for 2019 foreslår regjeringen å øke alkoholavgiftene med 1,5 prosent for brennevin og 1,4 prosent for vin.

- Det er mest å tjene på å kjøpe BiB og brennevin om man sammenlikner priser i Sverige og Norge, så det er all grunn til å tro at disse blir smuglerfavorittene, sier Ingunn Jordheim til Dagbladet og holder fram to bestselgere.

Avgiftsøkningene rimer dårlig med Frp's program for inneværende periode hvor det heter at partiet vil redusere alkoholavgiftene til nivået hos våre naboland - særlig med tanke på å unngå handelslekkasje og smugling.

- Siden Siv Jensen tok over som finansminister har grensehandelen økt med 13,5% og alkoholavgiftene med 12 , sier Ingunn Jordheim, generalsekretær i en pressemelding fra VBF, Vin - og brennevinleverandørenes forening.

VBF beskriver statsbudsjettet som «en gavepakke til Systembolaget og grensehandlere».

- Regjeringen snikinnfører økte avgifter hvert år gjennom å kalle det prisjustering. Denne praksisen er ikke vanlig i våre naboland. Konsekvensene av denne politikken er at avgiftsforskjellene blir større og grensehandelen øker, sier Ingunn Jordheim, generalsekretær i Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer