Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Årets snacksnyheter vinter 2018:

Sjekk alle snacksnyhetene: Nå kommer sjokoladechips!

Det ser ut som helt vanlig, salt potetgull, men Sørlandschips' nyhet smaker av karamell og sjokolade.

SALT OG SØTT: Potetgull med karamell og sjokolade? Jepp, de er pakket i poser på Sørlandet og er på vei til en butikkhylle i nærheten. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SALT OG SØTT: Potetgull med karamell og sjokolade? Jepp, de er pakket i poser på Sørlandet og er på vei til en butikkhylle i nærheten. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

​​ (Dagbladet): Bare så vidt inne i det nye året kommer det som garantert blir den største snacks-snakkisen i 2018: Potetgull med sjokolade.

RUSTIKT: Chips for deg som liker krydder.
RUSTIKT: Chips for deg som liker krydder. Vis mer

Sørlandschips lanserer nyheten i begrenset opplag, produsert etter forslag som er sendt inn til fabrikkens nettside, Chipsverkstedet. «Håndverkschips med smak av sjokolade, karamell og havsalt» er allerede på plass i hyllene.

En av de første som har fått smake på det nye potetgullet er bloggeren Ingvild Fosse på dagligvarebloggen consuming.no. Hun forteller at hun etter nesten to ukers leting i en rekke butikker endelig fant den nyeste varianten fra chipsfabrikken på Sørlandet:

MED OLIVENOLJE: Middelhavsinspirert nyhet.
MED OLIVENOLJE: Middelhavsinspirert nyhet. Vis mer

- Jeg syntes det kjentes ganske søtt med en gang jeg fikk flaket i munnen. En viss sjokoladesmak var å spore, noe som så klart var bra, siden man får det som er forespeilet. Samtidig kjentes det noe underlig. På grensen til unaturlig faktisk. Merkelig og snodig. Som et hint av kake … eller i alle fall noe bakst, forteller hun på bloggen.

Hennes konklusjon etter å ha smakt grundig på det nye produktet, blir at chipsen er i overkant sær. Heller ikke barna falt pladask, skal vi tro bloggeren. ​

I fjor kom pizzaen med sjokolade. Se hva våre italienske smaksdommere mente om den. Den vil du fremdeles finne i utvalgte butikker også framover.

VANLIG POTETGULL

OL-klar: Snacks til TV-timer fra Kims.
OL-klar: Snacks til TV-timer fra Kims. Vis mer

Den ordinære Sørlandschipsen kommer i tre nye smaker; Salt og pepper, Løkharmoni, og nok en chips i begrenset opplag; Ingefær og havsalt, inspirert av Sør-Korea, og fint timet opp mot OL.

Kims Totenflak med Salt og pepper-smak er tilbake på markedet i vinter.

Tynn & sprø-chipsen fra Sørlandschips kommer i to nye smaker: Havsalt & Pepper samt potetstikks.

LITT SUNNERE: Chips av linser.
LITT SUNNERE: Chips av linser. Vis mer

Maarud kommer med en helt ny serie Middelhavsinspirert chips som er laget med olivenolje, Olivio. Denne kommer i to smaker, Havsalt og Grillet paprika & nykvernet pepper. Begge i 150-gramsposer.

Sørlandschips har tidligere lansert chips for Rema 1000, denne gangen har de laget en helt ny serie for Coop som heter Krydderhagen. Denne kommer i tre smaker; Rømme & Chili, Havsalt & Urter og Paprika & Persille.

POP: Ny, ekstra stor pose med Ostepop.
POP: Ny, ekstra stor pose med Ostepop. Vis mer

LITT SUNNERE

Maarud kommer med to Linsechips: Fyldig paprika og urter samt Crème fraîche og ramsløk. Disse har mindre fett enn vanlig potetgull og inneholder 13 prosent protein.

MAISNØTTER: Til deg som er litt sulten og opptatt av kaloriene.
MAISNØTTER: Til deg som er litt sulten og opptatt av kaloriene. Vis mer

Poppa-serien fra Sørlandschips, litt lettere snacks, kommer i en ny smak med søtpotet. Og mens vi snakker om pop: Elsk- eller hatsnacks nummer én, ostepop, kommer i en ny utgave. Ostepop XL er ekstra store ostepop, og har fått litt ekstra cheddarost.

Da vi testet snacksnyheter i høst var det nettopp fravær av ostesmak som skuffet testpanelet i ulike snacks med cheddarsmak. Samtidig lot testpanelets medlemmer seg overraske av testvinneren cheese pop, ostepop i ordets rette forstand, om enn med gouda og ikke cheddar.

SPANSK NØTTENYHET: Honningristede mandler fra Valencia er blant snacksnyhetene fra Sørlandschips.
SPANSK NØTTENYHET: Honningristede mandler fra Valencia er blant snacksnyhetene fra Sørlandschips. Vis mer

Kims lanserer sprø ringer i anledning vinter-OL. Disse kommer i smakene Salt og Paprika.

MINDRE POSER

Et annet ledd i litt sunnere snacks er bedre porsjonskontroll.

Sørlandschips lanserer også sitt potetgull med Havsalt, Spansk Paprika og Crème fraîche i mindre pose på 100 gram.

NØTTER

HOT: Nye nøtter med chilicrunch.
HOT: Nye nøtter med chilicrunch. Vis mer

Den morsomste nøttenyheten er ikke engang nøtter: Maisnøtter i Orklas Småsulten-serie, ristete maiskjerner med saltsmak. Dette går også inn i litt sunnere-segmentet deres, da dette blir den småposen fra Orkla med færrest kalorier.

Også fra Orkla: Polly Bartender-serien utvider med en smak av Hot Chili; denne er for øvrig også blandet med maiskjerner. De klassiske Polly Peanøttene kommer også i en lettsaltet versjon.

Sørlandschips kommer i tillegg med et helt nytt konsept: herlige. I første omgang blir det en søt nyhet også her: Honningristede mandler fra Valencia.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!