Sjøgress og tang: Plukk dine egne sjøgrønnsaker

Like enkelt som å dra på blåbærtur.

GRØNNSAKER FRA HAVBUNNEN: Kokk Morten Rathe holder opp sukkertare, en spiselig algevekst fra havet. Foto: KENT SKIBSTAD /NTB SCANPIX
GRØNNSAKER FRA HAVBUNNEN: Kokk Morten Rathe holder opp sukkertare, en spiselig algevekst fra havet. Foto: KENT SKIBSTAD /NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sesongen for bær, sopp og friske grønnsaker er over oss. Naturens spisskammer lokker mange ut på sanking, men visste du at også havet tilbyr en utrolig grønnsakshage?

Planlegger du sopptur? Her er de sikre soppene.

Kanskje har du allerede lest om hvor sunt det er med alger, og hvor mye gourmetrestaurantene elsker den spennende «umami»-smaken?

Men hvordan går du egentlig frem dersom du er helt grønn, - ja, på sjøgrønnsaker?

Like lett som en blåbærtur

- Norge som sjømatnasjon har utrolig mye mat fra havet tilgjengelig som ikke utnyttes. Det gjelder spesielt det grønne, forklarer marinbiolog Arne Duinker.

Forskeren ved NIFES (Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning) har skrevet bok og holdt kurs om hvordan man enkelt kan finne og ta i bruk sjøgrønnsakene. Tanken var at folk flest skulle få øynene opp for at en tang -og taretur i skjærgården, kan være like lettvint som en blåbærtur i skogen.

- Mange driver med fiske eller plukker sine egne skjell, da er ikke veien så lang for å ta med seg litt tang eller tare til fiskemiddagen også, sier Duinker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer