STORLANSERING: Kinder kommer nå i tre nordiske land. Produktene er tidligere lansert i blant annet Tyskland. Foto: Kinder
STORLANSERING: Kinder kommer nå i tre nordiske land. Produktene er tidligere lansert i blant annet Tyskland. Foto: KinderVis mer

Kinderegg-sjokolade blir is

Sjokoladefavoritten blir ny: - Kan slå an

Fem ulike typer Kinder-is lanseres nå for full mundur i Norden.

La gå at det fortsatt er vinter og at man ikke er altfor fysen på en is når man starter morgenen med å skrape bilvinduet fritt for snø. Men i Norges favoritt-ferieland Danmark våknet våre naboer opp til følgende nyhet: Kindersjokoladen kommer nå som is!

Dagbladet er kjent med at de samme produktene også ruller inn for fullt i Danmark, Sverige og Finland.

Danske Se og Hør omtalte først nyheten om lansering i Danmark - som også blir bekreftet fra produsenten Unilever sentralt. Allerede høsten 2017 ble det klart at italienske Ferrero, som eier Kinder-merkevaren, hadde inngått avtale med verdens største aktør på iskrem, Unilever, om å skape Kinder-iskrem.

Etter den tid har produktene vært tilgjengelige i Tyskland, Frankrike, Østerrike og Sveits - og kommer nå til Skandinavia for aller første gang.

Velkjent kombinasjon

SIFO-forsker Annechen Bahr Bugge er en av Norges fremste eksperter på mattrender. Hun sier at de færreste ikke spiser sjokolade, søtsaker, søte bakervarer eller liknende ukentlig.

POSITIV: Forsker Annechen Bahr Bugge ved SIFO.
Foto: NTB Scanpix
POSITIV: Forsker Annechen Bahr Bugge ved SIFO. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Slike produkter har en sentral plass i vår matkultur; blant annet som kosemat, belønningsmat og trøstemat. Sjokolade er faktisk også det produktet som har høyest spisefrekvens av disse, bekrefter Bahr Bugge.

Den anerkjente forskeren understreker imidlertid at det er langt færre som spiser is ukentlig, men mange inntar den jevnlig som dessertis og is i beger eller på pinne.

- Kombinasjonen is og sjokolade er velkjent, så dette kan jo absolutt slå an, sier Annechen Bahr Bugge.

Trond Blindheim, sosiolog, reklameekspert og nestor ved Høyskolen Kristiania, tror det bare er et tidsspørsmål før Kinderegg-isen blir tilgjengelig i Norge - forutsatt suksess i Danmark:

- Kinderegg-merkevaren har vært en kjent varemerke her hjemme i mange år, og har allerede stor distribusjon. Når man allerede er inne i de store matkjedene, kan det være lurt å fylle på med også andre produkter, sier Blindheim.

EKSPERT: Trond Blindheim var inntil i fjor høst rektor ved Høyskolen Kristiania: Foto: Høyskolen Kristiania
EKSPERT: Trond Blindheim var inntil i fjor høst rektor ved Høyskolen Kristiania: Foto: Høyskolen Kristiania Vis mer

Rema 1000, Coop og Norgesgruppen vet nemlig at når de handler med en stor merkevareprodusent, vanker det samtidig store rabatter til kjedene.

- Det er ingen hemmelighet at jo høyere kjennskap kunden har til en merkevare, jo høyere preferanse. Dette taler til fordel for Kinder, mener omdømmeeksperten.

Følger utviklingen tett

- Hva er utfordrende?

- Årsaken til at Kinder ikke lanserer sin is samtidig i hele Skandinavia, kan være at de først ønsker å prøve og feile på det danske markedet. I Danmark er det et vanskelig ismarked med mange små leverandører. I Norge har vi gigantene Diplom-Is og Hennig-Olsen Is, og det er ikke uproblematisk å utfordre disse, mener Blindheim.

Det store spørsmålet er når også Kinder-isene vil dukke opp i norske frysebokser. Martine Rogstad - som er forretningsutvikler for segmentet iskrem i Unilever - holder kortene tett til brystet:

- Kinder Ice Cream har hatt en fantastisk mottakelse i Europa, og lanseres i sommer i Danmark, Sverige og Finland. Per nå har vi ikke planlagt å lansere Kinder Ice Cream i Norge denne sommeren, men vi følger dette tett, sier hun.

Her er de fem Kinderis-variantene som vil bli tilgjengelig i kiosker, på bensinstasjoner, fornøyelsesparker og i en rekke dagligvarekjeder i våre nordiske naboland:

Kinder Ice Cream Sandwich

Kremet vaniljeis som er lagt mellom to kjeks bestående av fem ulike kornsorter. Blir tilgjengelig i multipack med seks stykker.

Sjokoladefavoritten blir ny: - Kan slå an

Kinder Bueno Ice Cream Cone

Den velkjente Kinder Bueno hasselnøttbar kan nå fås i kroneis-utforming. Hasselnøttis møter en kjerne av melkesjokoladsaus som er omgitt av sprø vaffelkjeks og med et tynt lag av hasselnøtt-topping laget på Ferrero hasselnøtter. Blir tilgjengelig enkeltvis og i multipack med fire stykker.

Sjokoladefavoritten blir ny: - Kan slå an

Kinder Bueno Ice Cream Bar

Bueno bar er også tilgjengelig som is. En miks av hasselnøttis med en kjerne av nøttefyll, dekket med melkesjokolade og pyntet med hasselnøttstriper. Blir tilgjengelig enkeltvis.

Sjokoladefavoritten blir ny: - Kan slå an

Kinder Ice Cream Stick

Kinder Ice Cream Stick kombinerer fløteis og melkesjokolade. Blir tilgjengelig enkeltvis og i multipack med ti stykker.

Sjokoladefavoritten blir ny: - Kan slå an

Kinder Joy Ice Cream

Kinderegget finnes nå også som is! Den inneholder vanilje -og sjokoladeis i beger, og i tillegg følger det med en overraskelse.