Tips til matlaging for studenter:

Sju smarte matlagingsteknikker du bør kunne når du flytter hjemmefra

Mestrer du disse grunnleggende teknikkene kommer du langt på kjøkkenet.

RETTIKOPPEN: Ikke et vondt ord om ferdignudler, men her er triksene som gjør at du får litt sunnere og mye bedre middager - som selv studenter skal ha råd til. Illustrasjonsfoto: Senwaan / Shutterstock / NTB scanpix
RETTIKOPPEN: Ikke et vondt ord om ferdignudler, men her er triksene som gjør at du får litt sunnere og mye bedre middager - som selv studenter skal ha råd til. Illustrasjonsfoto: Senwaan / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager er det mange som flytter hjemmefra for første gang. Og alle nudel- og ferdigmatprodusenter, mat på døra-leverandører og gatekjøkken gleder seg.

Har du ikke laget noe særlig mat før, er dette lett redningen.

For hvem har tid, krefter og evner til å diske opp med fars hjemmelagete kjøttkaker eller mors grillribbe etter en dag på lesesalen? For ikke å si råd?

For å ta det siste først - det er ikke pengene det bør stå på.

Det er i de aller fleste tilfeller langt rimeligere å lage maten selv enn å kjøpe den ferdig. Det er også mye mer næringsrikt.

Tiden kan noen ganger være litt vanskeligere å slå, men bare du kan de riktige teknikkene, er det fullt mulig å lage en god middag på et kvarter-tyve minutter.

Bare du vet hvordan.

Sju smarte teknikker

Heldigvis er det mye enklere å lage mat enn det kan virke. Og med mindre du har planer om å begi deg inn på molekylærgastronomi eller inn på det aller mest spekatakulære franske kjøkkenet, er det ikke så mye du trenger å lære deg.

Du kommer langt med å mestre et par teknikker. Du kan bruke samme fremgangsmåte til å lage utrolig mange forskjellige retter - bare du varierer råvarene litt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer