Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Presidentvalget i USA:

Skal det være en Trump-sandwich?

Restauranteiere setter valgkampen på menyen.

TRUMP SANDWICH: Hvis du ikke kan slå ham - spis ham. Foto: Photo by Amer Ghazzal/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
TRUMP SANDWICH: Hvis du ikke kan slå ham - spis ham. Foto: Photo by Amer Ghazzal/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

The Trump sandwich har spredd seg hurtig fra restaurant til restaurant - og i sosiale medier.

Det er ikke spesielt hyggelig mot mannen som kan bli USAs neste president, men det høres ganske godt ut - til tross for vitsen som har blitt slengt på en rekke steder (det skal være vanskelig å svelge).

MASSE BOLONEY: Trumpsandwichen har vært i omløp en god stund, her avbildet i 2015 på the American City Diner i Washington DC. Foto:  Ron Sachs / CNP/ dpa / NTB Scanpix
MASSE BOLONEY: Trumpsandwichen har vært i omløp en god stund, her avbildet i 2015 på the American City Diner i Washington DC. Foto:  Ron Sachs / CNP/ dpa / NTB Scanpix Vis mer

Men hva er det egentlig den inneholder, bortsett fra en rekke stikk i siden til presidentkandidaten?

The Trump Sandwich

Sandwichen, som snart kan kalles klassisk, består av:

  • White bread
  • Lots of boloney
  • Russian dressing
  • A small pickle

Det begynner enkelt: Hvitt brød.

Boloney (og det er her vitsen begynner å bli lite hyggelig) er et annet ord for bologna-pølse, men det kan også bety vissvass.

Bologna-pølse er en italiensk pølse med røtter i byen bologna, og er en avart av den mer kjente mortadella-pølsa. Men i motsetning til mortadella, der man kan se større biter av både kjøtt og flesk, krever amerikanske myndigheter at både kjøtt og flesk skal males så fint at man ikke kan skille det fra hverandre i boloneypølsa.

Med andre ord: Det er litt vanskelig å se hva man spiser.

KJØTTELSKER: Donald Trump kjent for å være glad i kjøtt, men har nok ikke hatt en finger med i spillet da the Trump Sandwich ble skapt. Her, fra Iowa State Fair i august, 2015.  Win McNamee/Getty Images/AFP / NTB Scanpix
KJØTTELSKER: Donald Trump kjent for å være glad i kjøtt, men har nok ikke hatt en finger med i spillet da the Trump Sandwich ble skapt. Her, fra Iowa State Fair i august, 2015.  Win McNamee/Getty Images/AFP / NTB Scanpix Vis mer

Russisk dressing er ikke en russisk, men en amerikansk dressing. Den kan minne litt om thousand island, og de to hovedbestanddelene er de samme: Ketsjup og majones.

Navnet har dressingen fått fordi tidligere versjoner av dressingen ofte inneholdt kaviar. Dette har av forståelige grunner blitt kuttet ut.

Forskjellen er i styrke. Mens thousand island-dressingen er mild på smak, er russisk dressing pikant.

Moderne oppskrifter løser gjerne dette ved å ha i litt chilisaus, av typen Hillary Clinton er så glad i, men de originale oppskriftene inneholder revet pepperrot og paprikakrydder.

Til slutt, en liten sylteagurk - og smørbrødet er perfekt.

Flere gode sandwicher:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!