Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Skal sykkelstiene redde verden? Serr?

Det må kraftigere lut til, vet du. Er du klar? Test deg selv.

RADIKALT?: Vi skryter av at vi maler litt sykkelsti i gatene i Oslo - og tenker at det skal redde verden? Foto: NTB Scanpix / Berit Roald
RADIKALT?: Vi skryter av at vi maler litt sykkelsti i gatene i Oslo - og tenker at det skal redde verden? Foto: NTB Scanpix / Berit Roald Vis mer
Skal sykkelstiene redde verden? Serr?

Var det noen som la merke til FNs nye klimarapport? Neppe. Men, der står det en masse vi vet fra før - og at vi trenger en radikal miljøpolitikk.

Radikal miljøpolitikk, sa du? Klar for det du, eller?

Eller, tenkte du at noen bomringer var å ta vel hardt i? Bare vi betaler noen kroner med bombrikka, så redder vi verden?

Tru'kke det. For nå har hele det politiske establishment pumpa oss hardt der sola aldri skinner i over 50 år. Med folkets velsignelse. Og for denne jobben har vi fått innbetalt 10 000 milliarder på dette møkkalandets konto for å ha spydd ut mer CO2 enn vi noensinne kan kjøpe oss ut av.

De to andre inntektsstrømmene vårt elskede fond er fundert på, er jord-skadelig kunstgjødsel og regnskogbrennende- og bønnedrevet lakseoppdrett.

Miljøavtrykket til Norges pengebinge er så himmelropende gigantisk at det likner ikke grisen. Og så slår vi oss på brystet over noen skarve el-biler?

Den dårlige samvittigheten har skapt MDG (- Jippi!!! Vi maler sykkelfelt!!).

Og noen synes dette er radikale greier. Nope. Jeg skal gi deg radikalt, jeg - noe som monner:

  • Forlang at all norsk og importert mat skal være karbon-positiv - det går
  • Bytt ut samtlige norske vinduer med gjennomsiktige, solcelleproduserende vinduer
  • Kjøp alle Teslaene som lages - helt til samtlige nordmenn kjører en
  • Slutt å betale oljebransjen for å IKKE finne olje
  • Legg alle nye storveier i tunnel
  • Start tidenes utbygging av vindkraft langt til havs - vi gir oss ikke før alle i Europa har fått nok strøm (Her er det førstemann til mølla, bokstavelig talt - strøm fra havvind dekker allerede 10% - da holder det ikke med de kjipe ).
  • Betal de beste forskerne på kloden til å lage el-fly og el-skip som funker
  • Ikke bygg noe i betong før den sirumpa byggebransjen CO2-skjerper seg (velkommen til tidens massiv-tre-satsning)

- Hva om (alle verdens ledende klima-) forsker tar feil?, spør du deg. - Hva blir konsekvensene av denne radikale politikken?

Ja, da sitter vi igjen med renere luft, bedre hus å bo i, billigere og ikke-forurensende biler, fly og husbygging samt en masse rimelig, fornybar energi.

Det kunne vært verre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media