La deg friste til å bake Idas beste pizza og nyt hennes danseferdigheter på TV-skjermen. Foto: Ida Gran-Jansen
La deg friste til å bake Idas beste pizza og nyt hennes danseferdigheter på TV-skjermen. Foto: Ida Gran-JansenVis mer

Skal vi danse Idas beste pizzaoppskrift

Skal vi danse-Idas knep gir sprø pizza hver gang

Idas beste pizza som du kan kose seg med mens du ser på «Skal vi danse».

Bakeblogger Ida Gran-Jansen (29) som danser med svenske Don Benjamin Jayakoddy (22) kan vi følge på TV2 hver lørdag i høst i det populære programmet «Skal vi danse».

Talent for mer enn baking

Ida Gran-Jansen, som har et stort talent for baking, viser også svært gode takter på dansegulvet. Det er liten tvil om at det er en krevende prosess danserne er med på. Lange dager med hard trening er krevende, men Ida elsker å danse.

Den populære bloggeren ble landskjent da hun vant konkurransen «Hele Norge baker» på TV 3, våren 2013. Etter det har hun utgitt flere bakebøker, laget fjernsynsprogram og er fortsatt en ivrig blogger. Ida kom også helt til finalen i «Kjendisfarmen» vinteren 2017, der hun tapte for Lothepus.

Lørdagspizza

Seertallene beviser at det norske folk rigger seg til i sofaen med lørdagspizzaen og heier på Ida og de andre deltagerne i dette populære underholdningsprogrammet.

Kanskje du har lyst til å prøve Idas oppskrifter på pizza? På bloggen hennes finner du mange varianter på pizza med ulikt fyll.

Vi har spurt Ida om hennes beste pizzatips:

Bakeblogger Ida Gran-Jansen svinger seg elegant og lett på parketten i «Skal vi danse». Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
Bakeblogger Ida Gran-Jansen svinger seg elegant og lett på parketten i «Skal vi danse». Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix. Vis mer

1. Hvor har du din beste pizzaopplevelse fra?

Mine absolutt beste pizzaopplevelser har jeg fra Italia. Det er jo hjemlandet til pizzaen, så her vet de jo absolutt hva de driver med.

2. Hva kjennetegner en perfekt pizza i dine øyne?

Her kan jeg være litt todelt i forhold til pizzabunnen. Noen ganger vil jeg ha den typiske italienske med tynn og sprø bunn, mens andre ganger vil jeg ha en litt mer amerikansk bunn som er tykkere. Men sausen må være god og fyllet må være generøst.

3. Hva er knepet du bruker for å få bunnen sprøest mulig?

Å bruke en pizzasten. Da får du den absolutt sprøeste bunnen.

4. Hva kjennetegner pizzaen du liker best – og som vi viser oppskriften til?

Denne pizzaen er litt utenom den vanlige med en hvit saus, honning og brie. Jeg liker godt kombinasjonen og synes det er spennende med sødmen fra honningen.

5. Hvordan kan du variere pizzaen du lager; ut fra humøret du er i, f.eks. hvis du er sliten etter en lang uke og trenger en oppkvikker-start på helgen?

Pizzafyllet kan du virkelig variere. Her er det egentlig bare fantasien som setter grenser. Så hvis du er litt sliten så kan du gjøre det enkelt med gode tomater og gode oster på, mens hvis du vil ha en litt mer spenstig pizza så kan du virkelig kjøre på med fyll.

6. Hvilke tips har du til dem som liker pizza, men helst vil ha en så sunn variant som mulig?

Du kan lage en fullkornsbunn, lag hjemmelaget pizzasaus på friske tomater. Fyllet kan være squash og artisjokker. Unngå dressing. Da får du en sunn og god pizza.

7. Hva tenker du er det beste tilbehøret til pizza?

Jeg synes vann eller et glass rødvin er veldig godt til pizza.

Tv-baker Ida Gran-Jansen deltok også på vinterens utgave av Farmen der hun kom helt til finalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Tv-baker Ida Gran-Jansen deltok også på vinterens utgave av Farmen der hun kom helt til finalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Les også:

Helt ny bunn: - Nektet først å tro at dette var grandis

Smakspanelet: - Er det for mye forlangt at pizza skal smake mer enn salt og fett?

Dr. Oetker lanserer sjokoladepizza i Tyskland