Mattilsynet slo til

Skandale på Bergen-restaurant: Slo alarm etter rottelortfunn

De gamle restaurantlokalene til Dickens har en av Bergens beste beliggenheter, men Mattilsynet var ikke glade for hva de fant der.

MÅTTE STENGE: De to serveringsstedene i lokalene til gamle Dickens ble hastestengt mandag. Foto: Bergens Tidende
MÅTTE STENGE: De to serveringsstedene i lokalene til gamle Dickens ble hastestengt mandag. Foto: Bergens Tidende Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Rotter er smittebærere av sykdomsframkallende mikroorganismer og kan derfor utgjør en reell helsefare for mennesker. Vi har derfor nulltoleranse overfor gnagere i næringsmiddelbedrifter. Det er svært viktig å rengjøre lokalene etter uønsket besøk, sier Irmelin H. Grini i Mattilsynet til Dagbladet.

Førsteinspektøren var ansvarlig under inspeksjonen tilsynet mandag denne uka gjennomførte hos restaurantene MM og IL Forno, i det gamle Dickens-bygget sentralt i Bergen. Bergens Tidende var de første til å melde om Mattilsynets funn av inntørket rottelort i lokalene til MM.

I tilsynsrapporten - som også Dagbladet har fått tilgang til - går det fram at tilsynet observerte gammel inntørket rottelort på lageret i en krok under en trapp. Det sto kasser med brus i dette området, og det var skittent rundt og under kassene.

«Mattilsynet ble gjort kjent med at personalet hadde sett en rotte inne i lokalene i baren for tre uker siden. Skadedyrfirma var kontaktet og det ble utført tiltak. Rotten ble fanget, og det var vasket akkurat i det området der den ble sett. Det kunne ikke vises dokumentasjon på slike tiltak. Vi fikk vite at det har over lengre tid vært høy aktivitet av rotter i området bak restauranten, og derfor utført noe nødvendig tetting av bygg /yttervegg,» skriver Irmelin Grini i rapporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer