JORDBÆRTERTE: Hvorfor ikke bruke årets jordbær til å lage en herlig jordbærterte til familie og venner?
JORDBÆRTERTE: Hvorfor ikke bruke årets jordbær til å lage en herlig jordbærterte til familie og venner?Vis mer

Oppskrifter med jordbær

Skikkelig sommersmak: Hva?! Du putter jordbærene i hvaforno'?

Nei, du skal ikke bare spise jordbærene fra kurven.

Heldigvis har vi selektiv hukommelse. Jeg vet at sommeren i barndommen ikke besto av eviglange solfylte dager, men det er slik jeg husker dem. Og hver dag levde vi på loffskiver med smør, banan og jordbær.

Variasjonen gikk på om vi hadde sjokolade eller sukker på toppen. Hver dag fisket vi de samme krabbene opp i samme bøtte (vi ga dem etterhvert navn), bygde det samme sandslottet og spiste den samme lunsjen fra solsenga med toppen av kjøleboksen som bord.

Vi lagde aldri mocktails, altså alkoholfrie drikker heller. Det er i ferd med å bli veldig populært. Her finner du oppskriften på en med moste, friske jordbær, appelsinjuice, te og sprudlevann.

Du kan også kose deg med en noen gode rosévinsbær og den store finalen: jordbærterte med rød glaze. Det lager du ved å først kjøre syltetøy helt glatt med en stavmikser. Så koker du det lett opp og lar det kjøle litt av. Så pensler du glazen på jordbærene.

Oppskriftene finner du nedenfor:

Jordbærterte

Skikkelig sommersmak: Hva?! Du putter jordbærene i hvaforno'?

Nok til to terter

Tertebunn:

1 eggeplomme

1 ss kremfløte

3 dl hvetemel

1 dl sukker

6 ss smør

Resten:

Skall fra en halv sitron

3 dl kremost

Glaze:

5 ss jordbærsyltetøy

Litt vann

1 kurv jordbær

Lag tertebunn: Pisk eggeplomme, sukker og fløte sammen. Sikt inn melet og kna inn smøret. Klem deigen ut i små terteformer. Stek dem på 180 grader i 12-13 minutter. Avkjøl.

Rør kremosten sammen med litt sitronskall og sukker. Ha det i bunnen av terteformen og sett rensede jordbær i kremen.

Kjør syltetøyet glatt med stavmikser. Ha det i en kjele med litt vann og kok opp. Avkjøl til det begynner å stivne. Pensle på jordbærene på terta og server.