SÅ LURT: Gjør tacoen "skremmende" ved å dekorere med skiver av svart oliven som blir de skumleste øyer! Video: Per Ervland og Aase Dotterud Vis mer

Så enkelt er det å lage en skummel taco

Skremmende god taco til Halloween

Etter en skremme «Knep og knask» rundt i nabolaget, kan det smake med en Halloween taco.

Et utskåret ansikt på gresskar på Halloween.Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Et utskåret ansikt på gresskar på Halloween.Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet:) Spøkelser og skjeletter, «trick or treat», det er klart for årets skumleste kveld!

Her i landet fikk feiringen av halloween sitt gjennombrudd på starten av 2000-tallet.

Vi har lett for å «adoptere» nye skikker og hvert år er det stadig flere som arrangerer halloweenfester. Halloween-feiringen har for eksempel blitt en vanlig høstaktivitet i barnehagene. Og handelstanden gleder seg over et oppsving i en ellers stille tid i butikkene.

Halloweensymboler

Det er vanlig å bruke symboler for høst og grøde i halloween-feiringen. Det gjelder særlig gresskar, helst med utskåret ansikt, og fugleskremsler, som representerer både jordbruk og det levende døde. Svart og oransje er blitt typiske halloween-farger og står for henholdsvis «natt og mørke makter».

Helloweenfigurer

Vanlige halloween-figurer i moderne populærkultur er spøkelser, levende beinrangel, hekser, zombier, demoner, røde smådjevler, svarte katter, edderkopper, og vampyrer, så vel som litterære figurer som Drakula og Frankensteinmonstre. Små og store utgaver av disse nifse figurene kan plutselig ringe på døren din og da er det greit å ha godteri for hånden. Kan vi gjøre maten litt skummel også?

Skummel taco for Halloween feiringen . Bruk en eggekartong som serverings stativ for tacoskjellene. Foto: Per Ervland
Skummel taco for Halloween feiringen . Bruk en eggekartong som serverings stativ for tacoskjellene. Foto: Per Ervland Vis mer

Halloweentaco

Alle elsker taco. Og hvorfor ikke lage en barnslig, skremmende variant av fredagsfavoritten?. Med litt fantasi kan tacokvelden få et skremmende innhold.

Lag taco slik du pleier med stekt kjøttdeig og tacokrydder. Server i tacoskjell med salat, tacosaus, og revet ost. Bruk rømmeklatter og ringer av steinfrie oliven som øyne så får tacoskjellene et skummelt blikk. Se videoen ovenfor!

Les også:

Nye dagligvarer høst 2017 : Taco-rømme, tytte­bæryoghurt, laktosefritt smør, vegansk ost og ny osteserie fra Rema 1000

Glem de andre tacokrydderne: - Er det lov å gi terningkast sju?

Slik får du barna til å spise opp maten