Schrøder på St. Hanshaugen:

Slakter klassiker: - Oslos dårligste mat

Schrøder prøver å surfe på sjarmen. Men leverer noe av Oslos dårligste mat.

BRUNT: Schrøder ble åpnet 1956, men nå mener Robinson og Fredag at stedet må skjerpe seg på maten.
BRUNT: Schrøder ble åpnet 1956, men nå mener Robinson og Fredag at stedet må skjerpe seg på maten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Oslo blir det knapt mer brunt og autentisk enn Schrøder, som i en mannsalder har servert øl og kraftkost fra det romslige lokalet på St. Hanshaugen. To senete, hvithårede menn håndhilste på innehaveren og snakket om tida sammen i LO.

Enslige, stivpyntede pensjonistfruer tittet blankt ut i lufta. Seiglivede stamgjester lot kols være kols, der de stabbet rundt i lokalet og nikket til kjente.

Schrøder er mest kjent for sin julemat, men i tillegg til stamgjestene var det plenty også av yngre besøkende da Robinson og Fredag stakk nesa innenfor denne vinterkvelden.

«Alt som før» er idealet, og kilden til stedets sjarm, både når det gjelder interiøret og menyen. Her er panert rødspette, røkt kjøttpølse, ymse kjøttkaker og burgere.

- «Håndstekte» kjøttkaker, merket Robinson seg.

Robinson gikk erkeklassisk til verks, og ba om rekecocktail til forrett. Kelneren ankom ikke lenge etterpå, med en liten stabel reker fra lake, med Thousand Island-dressing, isberg-salat og en særs blek Oslo-tomat.

Fredag fikk «løksuppe»: en porsjon brunsvart buljong, med noen ensomme løkfjon som kjempet for livet nederst i skåla. Til hovedrett gikk Robinson for biff med løk, mens Fredag lot seg friste av Schrøders bidrag til den evigvarende diskusjonen om hva som er norsk kultur: Under tittelen «Norsk mat / A taste of Norway» serverer Schrøder en reinsdyrkarbonade, en vanlig karbonade og en – håndstekt? – kjøttkake, med ertestuing, surkål, potet og brun saus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer