Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Slakter restaurant: - Luktet kattedo

Restaurantanmelder i Politiken, Lærke Kløvedal, ble ikke imponert over The Modern i København.

SLAKTES: Restauranmelderen i avisa Politiken drar trolig ikke tilbake til The Modern i København. Foto: The Modern
SLAKTES: Restauranmelderen i avisa Politiken drar trolig ikke tilbake til The Modern i København. Foto: The Modern Vis mer

«Stanken rammet som en knyttneve». Det skriver restaurantanmelder i avisa Politiken, Lærke Kløvedal, i en anmeldelse av restauranten The Modern.

Danske BT skriver at opplevelsen var så hårreisende og grotesk, at Politiken slakter restauranten totalt, og gir den én stjerne.

Det er stanken av forretten, panert sjøkreps, som ifølge anmelderen rammer som en knyttneve.

«Det lukter kattedo», skriver Kløvedal, og er ikke i tvil om at sjøkrepsen er bedervet.

Hun tok også dette opp med servitøren.

- Utilgivelig

«Kokken på The Modern benektet hardnakket, via servitøren, at det var noe galt med sjøkrepsen og satte potensielt våre, gjestenes, helse i fare. Men vi ble tilbudt en ny servering. Det ble et «nei, takk». Å servere dårlig sjøkreps er katastrofalt. Men at kokken ikke legger seg flat, så snart katastrofen går opp for ham, er helt utilgivelig», skriver hun i anmeldelsen.

Ifølge BT ble hun heller ikke imponert over de øvrige rettene som ble servert.

Politiken har vært i kontakt med kokk og eier av The Modern, Christian From Andersen. Han nekter for å ha servert bedervet sjøkreps.

- Jeg kan ikke forstå hvordan man hensynsløst kan skrive en slik dramatisert anmeldelse. Jeg er lamslått og i sjokk. Den er jo injurierende. Lærke Kløvedal har ikke greie på mat, sier han.

Fikk også slakt

Det er ikke sjeldent at etablerte restauranter slaktes av anmelderne. I fjor fikk restauranten Schrøder i Oslo én stjerne av Dagbladet.

Anmelderne Robinson og Fredag, som er anonyme, hevdet at restauranten serverte noe av Oslos dårligste mat.

TGI Friday's på Karl Johan har også fått heftig kritikk, før den ble lagt ned i 2018. To år før nedleggelsen, i 2016, sammenlignet Aftenpostens anmelder kyllingkulene med harebæsj.

Anmelderen slo fast at restauranten serverer «elendig mat».