Ny frokostforskning:

Slankeeffekten av å droppe frokost vekker oppsikt: - Dra rett på jobb

Da slanke-forskerne så nærmere på frokosten, ble de overrasket: - Det er nesten utrolig.

STERK KOST TIL FROKOST: Birger Svihus mener man må spise frokost om man vil, men ikke for å slanke seg. Foto: Anita Arntzen
STERK KOST TIL FROKOST: Birger Svihus mener man må spise frokost om man vil, men ikke for å slanke seg. Foto: Anita Arntzen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å spise frokost er en naturlig del av et godt kosthold og opplagt når du skal på slankekur. Denne oppfatningen står fremdeles sterkt i befolkningen.

Nå viser en amerikansk undersøkelse, som omtales av CNN, at alle som spiser frokost for å slanke seg, bør tenke seg godt om.

- Denne studien viser tydelig at det ikke er god idé, sier Dr Flavia Cicuttini som har ledet arbeidet med studien. Hun er professor i epidemiologi ved Monash University i Melbourne, Australia.

Studien tok for seg 13 kliniske undersøkelser, hvor noen gikk så langt som over 28 år. Materialet er hentet fra høy-inntektsland, i all hovedsak USA og Storbritannia.

Frokostspisere veier mer

I studien tok man for seg folk som spiste frokost regelmessig og folk som ikke spiste frokost. De undersøkte både hvordan frokost påvirket det daglige energiinntaket og hvordan det å spise tidlig på dagen gir utslag på vekt.

Forskerne fant at folk som spiser frokost får i seg 260 kalorier mer hver dag enn de som dropper frokost. De som ikke spiser frokost veier også i snitt en snau halvkilo mindre (0,44 kg).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer