Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Avslører hemmeligheten bak sultfølelsen:

Slankematen som metter mest

Bare to av ti holder vekta etter slanking. Forskere gir deg nøkkelen til å klare det.

SULTEN ETTER SLANKING: Å oppleve økt sultfølelse når man har gått ned i vekt er vanlig. Da gjelder det å spise mat som metter, men har få kalorier. (Foto: Shutterstock / NTB scanpix)
SULTEN ETTER SLANKING: Å oppleve økt sultfølelse når man har gått ned i vekt er vanlig. Da gjelder det å spise mat som metter, men har få kalorier. (Foto: Shutterstock / NTB scanpix) Vis mer

(Dagbladet): Har du gått ned i vekt vil du sannsynligvis måtte leve med økt sultfølelse og mindre mat resten av livet, hevder forskere på NTNU.

For første gang, både i Norge og internasjonalt, har forskere fulgt en gruppe overvektige over to år. Forskerne studerte appetitten, og hvorfor det er så vanskelig å holde vekta etter slanking på lang sikt.​ Etter to år hadde alle deltakerne gått ned i vekt. Men alle var også mer sultne enn da de begynte.

- Vi ga 34 pasienter med sykelig overvekt gullstandarden innen fedmebehandling over en periode på to år, sier Catia Martins, førsteamanuensis i klinisk og molekylær medisin ved NTNU.

To av ti holder vekta etter slanking

Pasientene var i gjennomsnitt 125 kilo. De ble først innlagt i tre uker på et behandlingssenter som var spesialister innen fedmebehandling. Her måtte de mosjonere regelmessig og gjennomgå ulike tester. De fikk også opplæring i kosthold, og samtaler med psykolog.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?