Tiltak mot matsvinn

Slik berøres du når Norge skal halvere matsvinnet: - Dette er verdens mest ambisiøse avtale

Miljøvernministerens plan skal redusere matsvinnet.

BARE TRE LITER: Miljøvernminister Vidar Helgesen instrueres av Hong Le Thi Tuyet i kantina i departementet. Nå er svinnet kommet ned i tre liter i uka. Foto: Snorre Tønseth (fra Miljøverndepartementet)
BARE TRE LITER: Miljøvernminister Vidar Helgesen instrueres av Hong Le Thi Tuyet i kantina i departementet. Nå er svinnet kommet ned i tre liter i uka. Foto: Snorre Tønseth (fra Miljøverndepartementet) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hver dag kaster du og jeg spisbar mat som kunne reddet tre millioner. I morgen blir ingenting som før.

Tirsdag morgen samles hele matvarebransjen for å signere en avtale om matsvinn i Norge.

Det blir trangt i Miljøverndepartementet på tirsdag. Inn portene kommer nemlig et samlet matnorge med lederne for de store matvarekjedene i spissen; konsernsjef for Norgesgruppen Runar Hollevik, adm.dir Ole Robert Reitan i REMA og kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i COOP. De får følge av de store hotellkjedene Scandic Hotels, Thon Hoteller og Choice. I tillegg kommer Nortura, BAMA, Q-meieriene, O.Kavli, TINE, og en drøss andre store aktører i matvarebransjen.

Hva er det de skal skrive under på?

- Dette er verdens mest ambisiøse avtale på matsvinn, forteller en strålende fornøyd miljøvernminister Vidar Helgesen. Og Anne Marie Schrøder i Matvett følger opp:

- Endelig! Dette er en helt unik avtale. Ingen andre land i verden har noe tilsvarende, sier en glad Schrøder i Matvett.

- Vi har jobbet mot denne avtalen siden oppstarten for snart seks år siden. Nå blir det endelig fart i sakene, sier Schrøder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer