Restaurant-Oslo har vært stengt i over et halvt år, men kokke-Oslo har ikke ligget på latsiden. I vår og sommer og utover høsten gleder vi oss til å besøke en rekke spennende nye spisesteder, og på toppen av lista er Schlägergården, Björn Svenssons nye restaurant.
Svensson og teamet hans har for vane å forvandle mat til Michelin-stjerner. Fra Oscarsgate på Bislett til Fauna og Galt ved Solli plass har han nå pakket knivene og flyttet nesten ut av byen, nærmere bestemt Schlägergården. Et lite, nå fredet, gårdsbruk på Lilleaker.
Det er så vidt innenfor bygrensa, men det er med blandede følelser Svensson forlater sentrum. Blir det for langt for hovedstadens restaurantgjengere?
- Det virker langt unna, men det går fortere å ta trikken fra Solli plass og hit enn fra Solli til Grünerløkka. Så det er ikke helt crazy, sier Svensson til Dagbladet.
Trikketuren fra hans gamle arbeidsplass tar 14 minutter. Han har tatt tiden, for å se hvor langt det er, og den korte trikketuren overrasket ham.
- Jeg er verdens dårligste på geografi. Har bare bodd her i 23 år, ler Svensson.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger