Folkefavorittten flintstek er, ironisk nok, et av de vanskeligste stykkene du kan legge på grillen.
- En flintsteik inneholder opptil fem forskjellige muskler, og er derfor nesten umulig å få til å grille perfekt, sier Christoph Schmitz, matblogger på Innifristelse.no, til Dagbladet.
Hvilke muskler som er i kjøttet er avhengig av hvor på beinet den er tatt, ifølge Schmitz, men flintsteken er stort sett skåret av øverste del av grisens lår.
Flintstek på én - to - tre
Til tross for den mulig kompliserte muskelsammensetningen er det fullt mulig å få det til, som en proff, om du følger denne enkle fremgangsmåten (i bunnen av artikkelen finner du en mer utførlig fremgangsmåte):
- Brun flintsteken godt på hver side, på sterk varme.
- Flytt kjøttstykket bort fra varmen, legg på lokk, og la det steke til det har en kjernetemperatur på 60-63 grader.
- La kjøttet hvile, og servér.
Direkte og indirekteSkal du lykkes med flintsteken, er det viktig å beherske grillkunsten såpass at du kan forskjell på direkte og indirekte grilling.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger