Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Oppskrift på pavlova med kaffekrem:

Slik lager du pavlova: Sjekk kaffetrikset!

Med få ingredienser lager du Pavlova, som er en luftig marengs, og kaken blir den flotteste festkake på nasjonaldagen når den pyntes med bær og norske flagg. 

FESTKAKE: Pavlova er en flott festkake som er enkel å lage. Marengs, krem og friske bær er alt som skal til. Kaken er sprø og smelter i munnen. Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pavlova er akkurat nå den mest bakte kakene her i landet og en vinner på kakebordet. Den er også en enkel kake å bake.

VARIÉR PAVLOVAEN: Du kan sløyfe espressopulveret og lage en vanlig  hvit marengs.  Her er en pavlova pyntet med rørte bringebær fra fryseren sammen med krem, bær og frukt. Foto: Synøve Dreyer
VARIÉR PAVLOVAEN: Du kan sløyfe espressopulveret og lage en vanlig  hvit marengs.  Her er en pavlova pyntet med rørte bringebær fra fryseren sammen med krem, bær og frukt. Foto: Synøve Dreyer Vis mer

Fordelen med pavlova, som er en marengsbunn, er at den kan gjøres ferdig mange dager før servering. Men kaken må pyntes straks før den settes fram på bordet.

For å få en vellykket kake må marengsbunnen ikke bli for tykk, så fordel marengsen ut i en stor sirkel på stekeplaten.

Pavlova er en enkel festkake å servere til mange.

Den søte bunnen passer sammen med alle typer friske smaker. Det er bare å lesse på med deilig vaniljekrem blandet med pisket krem, bær, mynteblader og et lett espressopulverdryss.

Lager du marengsbunnen i god tid før den skal brukes, så oppbevar den tørt.

Porsjonsmarengs lages på samme vis som Pavlova

Lag gjerne porsjonsmarengser, som du fint kan bruke som dessertkaker hvis du ønsker å servere det.

Disse kan også bakes i god tid på forhånd og oppbevares tørt i tett boks. Lag gjerne en fordypning på marengsene før de stekes, så er det lettere å fylle krem og pynt på kaken.

Smaker

En marengsbunn kan tilsettes ulike smaker. Med noen skjeer espressopulver i marengsen får kaken en mild og pikant kaffesmak. Men du kan tilsette for eksempel sjokolade, kokos, nøtter, lakris, sitrusskall eller karamell for å variere smaken.

Du kan lage vaniljekremen selv eller kjøpe den ferdig. Lemon curd er også godt å legge på pavlova sammen med pisket krem, for en frisk og syrlig smak. Lemon curd, som er et sitronsmør, kan du lage selv eller kjøpe ferdig.

Glutenfri

Pavlova er glutenfri og er derfor en kake alle som ikke skal ha gluten kan spise.

Les også:

Nøttebunn slik du aldri har smakt den før

«Farmen kjendis»-Idas beste sjokoladeoppskrifter

Verdens enkleste bløtkake

Marengsbunnen med espressopulver blir lysebrun på farge og sprø utenpå og seig inni.
Marengsbunnen med espressopulver blir lysebrun på farge og sprø utenpå og seig inni. Vis mer