Oppskrift på pavlova med kaffekrem:

Slik lager du pavlova: Sjekk kaffetrikset!

Med få ingredienser lager du Pavlova, som er en luftig marengs, og kaken blir den flotteste festkake på nasjonaldagen når den pyntes med bær og norske flagg. 

FESTKAKE: Pavlova er en flott festkake som er enkel å lage. Marengs, krem og friske bær er alt som skal til. Kaken er sprø og smelter i munnen. Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Pavlova er akkurat nå den mest bakte kakene her i landet og en vinner på kakebordet. Den er også en enkel kake å bake.

Fordelen med pavlova, som er en marengsbunn, er at den kan gjøres ferdig mange dager før servering. Men kaken må pyntes straks før den settes fram på bordet.

For å få en vellykket kake må marengsbunnen ikke bli for tykk, så fordel marengsen ut i en stor sirkel på stekeplaten.

Pavlova er en enkel festkake å servere til mange.

Den søte bunnen passer sammen med alle typer friske smaker. Det er bare å lesse på med deilig vaniljekrem blandet med pisket krem, bær, mynteblader og et lett espressopulverdryss.

Lager du marengsbunnen i god tid før den skal brukes, så oppbevar den tørt.

Porsjonsmarengs lages på samme vis som Pavlova

Lag gjerne porsjonsmarengser, som du fint kan bruke som dessertkaker hvis du ønsker å servere det.

Disse kan også bakes i god tid på forhånd og oppbevares tørt i tett boks. Lag gjerne en fordypning på marengsene før de stekes, så er det lettere å fylle krem og pynt på kaken.

Smaker

En marengsbunn kan tilsettes ulike smaker. Med noen skjeer espressopulver i marengsen får kaken en mild og pikant kaffesmak. Men du kan tilsette for eksempel sjokolade, kokos, nøtter, lakris, sitrusskall eller karamell for å variere smaken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer