Jan Robin Ektvedt gir deg oppskrifter på verdens beste gatemat:

Slik lager du saftig, sprø og spicy street­food på ditt eget kjøkken

Jan Robin Ektvedt kan alle de kule klassikerne. Overrask noen med spennende smaker i helga. 

KUL KLASSIKER: Supergode og saftige stekte gyoza dumplings er en klassiker på gatematrestauranten Hitchhiker i Oslo. Kjøkkensjef Jan Robin Ektvedt viser deg hvordan du kan lage dem selv. Foto: Mette Møller
KUL KLASSIKER: Supergode og saftige stekte gyoza dumplings er en klassiker på gatematrestauranten Hitchhiker i Oslo. Kjøkkensjef Jan Robin Ektvedt viser deg hvordan du kan lage dem selv. Foto: Mette Møller Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Inspirert av spennende gatemat fra hele verden serverer Oslo-restauranten Hitchhiker sine egne smaksrike spesialiteter.

- Fristende mat

- Man trenger ikke lete etter smakene her. Vi er opptatt av å lage mat med masse smak, og eksperimenterer med krydder og kombinasjoner. Deilige «craving-retter» med mye fett og karbohydrater - fristende mat som man bare har lyst på, sier kjøkkensjef og Dagblad-kokk Jan Robin Ektvedt.

Kjøkkensjefen er glad i real og ærlig mat uten for mye snobberi.

Som for eksempel ei panne med stekte gyoza, supergode og saftige dumplings, fylt med en deilig farse av blant annet kvernet ribbe, vårløk, kinakål og oystersaus.

- Dette er den gode gamle klassikeren vår. Vi har servert gyoza siden vi startet opp i 2014, og fyller dem helst med kvernet ribbe fordi ribbe har mye fett. Når gyozaene blåser seg opp, så ligger det gode fettet i bunnen og surkler - slik at gyozaen nærmest eksploderer i munnen når du spiser. Du kan også bruke medisterdeig eller kvernet kjøttdeig av svin, forklarer Jan Robin.

Gyoza-arkene fås kjøpt i asiatiske butikker, og de små, fylte bollene kan kokes, dampes, friteres eller stekes, alt etter hva du liker best.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer