PINNEKJØTT: Hva skal du se etter i butikken? Har du glemt å vanne kjøttet? Prøve en ny saus? Her er gode tips fra en pinnekjøttekspert. Video: Thomas Rasmus Juell Skaug / Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

Krisehjelp til julematen

Slik redder du pinnekjøttet: - Bruk restauranttrikset

Slapp av. Pust ut. Kjøkkensjefen vet råd.

Glemt å vanne ut pinnekjøttet? Ikke ha panikk. Det ordner seg. Eirik Strøm Lillebø, kjøkkensjef på Gamle Raadhus, vet råd.

- Det blir kanskje ikke helt perfekt, men dette er et velkjent bransjetriks, sier Strøm Lillebø til Dagbladet.

Nøkkelen er å gjøre akkurat det du har lært at du ikke skal gjøre med pinnekjøttet: Koke det.

Men ikke hele tiden.

- Kok opp, skift vann, kok opp en gang til, og smak forsiktig på en bit av kjøttet.

Strøm Lillebø forklarer mer i videoen over.

Er det passe salt, er det bare å dampe på vanlig måte, for eksempel med øl: